Αρχική Videos Οι μελέτες διίστανται: Η καρδιακή φλεγμονή “χτυπάει” περισσότερο τους εμβολιασμένους τελικά;

Οι μελέτες διίστανται: Η καρδιακή φλεγμονή “χτυπάει” περισσότερο τους εμβολιασμένους τελικά;

0

Η φλεγμονή της καρδιάς που απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη ήταν πιο συχνή μεταξύ των ατόμων που έλαβαν εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σε σχέση με αυτούς που δεν έκαναν, σύμφωνα με μελέτη, όπως γράφει το ρεπορτάζ του theepochtimes.com.  

«Αυτές οι επιπλέον περιπτώσεις μεταξύ ανδρών ηλικίας 16-24 ετών αντιστοιχούν σε 5 φορές αυξημένο κίνδυνο μετά το Comirnaty και 15 φορές αυξημένο κίνδυνο μετά το Spikevax σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους», δήλωσε ο Δρ. Rickard Ljung, καθηγητής και γιατρός στη Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων και ένας από τους κύριους ερευνητές της μελέτης. Το Comirnaty είναι το εμπορικό σήμα για το εμβόλιο της Pfizer, ενώ το Spikevax είναι το εμπορικό σήμα για το εμβόλιο της Moderna.

Οι ερευνητές άντλησαν δεδομένα από εθνικά μητρώα υγείας, αναλύοντας 23,1 εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας 12 ετών και άνω. Η ανάλυση αφορούσε δεδομένα από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως τη συχνότητα εμφάνισης μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας ή το τέλος της χρονικής περιόδου της μελέτης, που ήταν στις 5 Οκτωβρίου 2021.

«Οι κίνδυνοι μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας ήταν υψηλότεροι μέσα στις πρώτες 7 ημέρες από τον εμβολιασμό, αυξήθηκαν για όλους τους συνδυασμούς εμβολίων mRNA και ήταν πιο έντονοι μετά τη δεύτερη δόση», έγραψαν οι ερευνητές στη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of την Αμερικανική Ιατρική Ένωση μετά από αξιολόγηση από ομοτίμους.

Ορισμένες προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος καρδιακής φλεγμονής είναι υψηλότερος από τα εμβόλια των εταιρειών ή ορισμένες δόσεις των εμβολίων, παρά από τον ίδιο τον COVID-19.

Άλλοι έχουν συμπεράνει το αντίθετο, συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης μελέτης από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, που δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους , αν και αυτό είναι ένα από τα έγγραφα που έχει εκτιμήσει υψηλότερο ποσοστό καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό.

Οι αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να συνιστούν εμβολιασμό για σχεδόν κάθε επιλέξιμο άτομο, ανεξαρτήτως ηλικίας, κατάστασης υγείας ή προηγούμενης μόλυνσης.

Οι σκανδιναβικές χώρες, ωστόσο, σταμάτησαν τη χρήση του εμβολίου Moderna το 2021 για νέους και νεαρούς ενήλικες λόγω ανησυχιών σχετικά με τη φλεγμονή της καρδιάς μετά τον εμβολιασμό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments