Αρχική Videos Μελέτη: Η φυσική ανοσία δίνει πιο ισχυρή προστασία κατά της επαναμόλυνσης

Μελέτη: Η φυσική ανοσία δίνει πιο ισχυρή προστασία κατά της επαναμόλυνσης

0

Μια νέα έρευνα από ομότιμους δείχνει ότι η φυσική ανοσία ενός μη εμβολιασμένου ατόμου προσφέρει πιο ισχυρή προστασία έναντι της επαναμόλυνσης (από κορωνοϊό) από εκείνους που έλαβαν το εμβόλιο πριν μολυνθούν — και προσφέρει περίπου το ίδιο επίπεδο προστασίας με εκείνους με «υβριδική» ανοσία.

Με περισσότερα από 5,7 εκατομμύρια άτομα στη μελέτη τους, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα  στο The New England Journal of Medicine ότι: «Η προστασία ήταν υψηλότερη  από αυτή που χορηγήθηκε μετά την πάροδο του ίδιου χρόνου από τη λήψη μιας δεύτερης δόσης εμβολίου  μεταξύ των προηγουμένως μη μολυσμένων ατόμων».

Το ποσοστό μόλυνσης για την αναρρωμένη, μη εμβολιασμένη ομάδα – στους 4 έως 6 μήνες μετά τη μόλυνση – είναι 10,5 ανά 100.000, το οποίο αυξάνεται σε 30,2 στους 12 μήνες. Αντίθετα, το ποσοστό μόλυνσης για τη μη μολυσμένη, εμβολιασμένη ομάδα – από 4 έως 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό – είναι 69 ανά 100.000. Αυτό είναι περισσότερο από δύο φορές υψηλότερο από το ποσοστό μόλυνσης σε σχέση με την μη εμβολιασμένη ομάδα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments