Αρχική Επικαιρότητα Μελέτη: Φθίνουσα αποτελεσματικότητα για την «Όμικρον» η τέταρτη δόση

Μελέτη: Φθίνουσα αποτελεσματικότητα για την «Όμικρον» η τέταρτη δόση

0
Dodekanisos

H τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έδειξε φθίνουσα αποτελεσματικότητα έναντι της παραλλαγής «Όμικρον» στο Ισραήλ.

Μία μελέτη στην οποία συμμετείχαν 154 άτομα ιατρικό προσωπικό στο Ιατρικό Κέντρο Sheba κοντά στο Τελ Αβίβ διαπίστωσε ότι μια τέταρτη λήψη του εμβολίου Pfizer έδωσε μόνο οριακή προστασία έναντι του στελέχους «Όμικρον» σε σύγκριση με προηγούμενες μεταλλάξεις.

Σε μία ξεχωριστή ομάδα 120 εθελοντών χορηγήθηκε επίσης μία τέταρτη δόση εμβολιασμού της Moderna μετά από τρεις γύρους με Pfizer, αλλά η ανοσολογική τους απόκριση ήταν παρόμοια. «Βλέπουμε αύξηση των αντισωμάτων, υψηλότερη από ό,τι μετά την τρίτη δόση. Ωστόσο, βλέπουμε πολλούς μολυσμένους με την Omicron που έλαβαν την τέταρτη δόση», είπε η Gili Regev-Yochay (Γκίλι Ριγκέφ Γιότζεϊ), μία από τις επικεφαλής ερευνητές στη δοκιμή.

Παρά τα νέα ευρήματα, οι Ισραηλινοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη προχωρήσει με τέταρτες δόσεις για τους ηλικιωμένους, τους ανοσοκατεσταλμένους και τους γιατρούς. Αν και η δοκιμή βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και το νοσοκομείο δεν πρόσφερε συγκεκριμένα στοιχεία, η Regev-Yochay είπε ότι δημοσιοποίησε τα προκαταρκτικά συμπεράσματά της καθώς οι ενισχυτές είναι θέμα «υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος», σύμφωνα με τους Times of Israel.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments