Αρχική Videos Μειονότητα έγιναν οι Χριστιανοί στη Μεγάλη Βρετανία και την Ουαλία

Μειονότητα έγιναν οι Χριστιανοί στη Μεγάλη Βρετανία και την Ουαλία

0

Η Αγγλία και η Ουαλία δεν είναι πλέον χριστιανικό έθνος κατά πλειοψηφία, όπως αποκάλυψε η απογραφή του 2021. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν έδειξαν ότι μόλις το 46,2% των Βρετανών ταυτοποιούνται τώρα ως χριστιανοί, από 59,3%  που ήταν το 2011. Ο συνολικός αριθμός των Χριστιανών μειώθηκε από 33,3 εκατομμύρια σε 27,5 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία. Ταυτόχρονα, όλες οι άλλες θρησκευτικές ομάδες μεγάλωσαν σε μέγεθος, όπως και οι «άθεοι».

Ενώ μόνο το 25,2% του πληθυσμού ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν θρησκευόμενο το 2011, το ποσοστό αυτό είχε αυξηθεί στο 37,2% πέρυσι, μια αύξηση 8,1 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι μουσουλμάνοι είδαν την μεγαλύτερη αύξηση, από το 4,9% του πληθυσμού στο 6,5%, ενώ το ποσοστό των Ινδουιστών αυξήθηκε από 1,5% σε 1,7%, ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά.

Οι Βουδιστές και οι Εβραίοι είδαν πιο μικρή αύξηση, όπως και εκείνοι που έχουν να κάνουν με άλλες Θρησκείες αν και σημαντικά λιγότεροι ερωτηθέντες αρνήθηκαν να απαντήσουν το 2021 από ό,τι το 2011 (7,1% έναντι 6%). Ορισμένοι χριστιανοί ηγέτες ερμήνευσαν τη φθίνουσα δημοτικότητά ως σημάδι ότι απλά πρέπει να εργαστούν σκληρότερα. Ο Αρχιεπίσκοπος του York Στίβεν Κότρελ είπε ότι η απογραφή «μας προκαλεί όχι μόνο να πιστέψουμε ότι ο Θεός θα χτίσει το βασίλειό του στη Γη, αλλά και να παίξουμε τον ρόλο μας στην αφήγηση της ιστορίας του Χριστού”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments