Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην ημερίδα “H Ειδική Αγωγή και...

Μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην ημερίδα “H Ειδική Αγωγή και η Σχολική Ψυχολογία”

0
Dodekanisos

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο “H Ειδική Αγωγή και η Σχολική Ψυχολογία στην αυλή ενός σύγχρονου και καινοτόμου εκπαιδευτικού συστήματος” την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου, το Εργαστήριο Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, πάνω από 600 γονείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές και κάθε ενδιαφερόμενος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το σύγχρονο ρόλο της Ειδικής Αγωγής και της Σχολικής Ψυχολογίας. Την ημερίδα χαιρέτισαν ο κ. Σάββας Καλαθενός, αντιδήμαρχος Ρόδου και ο καθ. Αλιβίζος Σοφός, πρόεδρος του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Την ημερίδα άνοιξε η κα Φεγγαρούλα Φτάκλα, ειδική παιδαγωγός η οποία διασύνδεσε την συμπεριληπτική εκπαίδευση με την σχολική ψυχολογία. Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Παναγιώτης Αγγελίδης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο οποίος παρουσίασε το πέρασμα από την Ειδική στην Συμπεριληπτική Αγωγή. Ακολούθησε η κα. Ασημίνα Τσιμπιδάκη, Επίκ. Καθ. Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανέλυσε το ρόλο της οικογένειας και των δικτύων Στήριξης στην Συμπεριληπτική Εκπαίδευση. Τέλος, ο κ. Μάριος Κωνσταντίνου, Κλινικός Παιδοψυχολόγος / Παιδονευροψυχολόγος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας αναφέρθηκε στις σύγχρονες τάσεις στη Σχολική και Εκπαιδευτική ψυχολογία. Στο τέλος της ημερίδας τέθηκαν προβληματισμοί ενώ ακολούθησε διάλογος μεταξύ των κεντρικών εισηγητών και του κοινού. Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η κα. Εύη Λυρώνη, ανώτατο διοικητικό στέλεχος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Στην εθιμοτυπική επίσκεψη του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με Κοσμήτορα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Παναγιώτη Αγγελίδη μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε η ημερίδα συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία των τριών φορέων σε θέματα που άπτονται στην Ειδική Αγωγή και στο διαπολιτισμό, θέματα στα οποία η τοπική κοινωνία τα έχει πραγματική ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments