Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Μεγάλη επιτυχία για την Φλόγα

Μεγάλη επιτυχία για την Φλόγα

0
toksovolia
Dodekanisos

Η μια επιτυχία μετά την άλλη στην τοξοβολία και η δεύτερη μεγαλύτερη της πρώτης. Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία της ροδίτικης τοξοβολίας σημειώθηκε στην Αθήνα στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που είναι ο κορυφαίος θεσμός στην ελληνική επικράτεια.
Η Φλόγα Ρόδου στο ομαδικό (αποτελούμενη από τους Αντώνη Γουμαρά, Σάββα Κηπουρό και Δράκο Δρακιού) στο ολυμπιακό τόξο αντρών κατέκτησε την κορυφή και το χρυσό μετάλλιο και είναι η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας.    
Η δεύτερη μεγάλη επιτυχία είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου από τον Αντώνη Γουμαρά που είναι πια ο δεύτερος πρωταθλητής Ελλάδας και ταυτόχρονα ανανέωσε την θέση του στην εθνική Ελλάδας με το μεγάλο ρεκόρ (598/720 πόντους) και έκλεισε ραντεβού με το εθνόσημο στο διακρατικό αγώνα Ελλάδας – Κύπρου που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8-10 Οκτωβρίου στο Ελληνικό.
Η ομάδα της Φλόγας με το σύνολο των πόντων των τριών αθλητών (1733/2160) την πρώτη ημέρα τερμάτισε στην τρίτη θέση. Την δεύτερη ημέρα των νοκ άουτ νίκησε εύκολα το σωματείο Α. Σ. Π. Α. και πέρασε στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Εκεί για άλλη μια φορά στην ίδια φάση αντιμετώπισε την πανίσχυρη ομάδα Τετραπτερυλίς που είχε αντιμετωπίσει και στο Κύπελλο Ελλάδας. Στο Κύπελλο η Φλόγα είχε νικήσει με δυο πόντους διαφορά. Τώρα τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τη ροδίτικη ομάδα και με μια καθαρή νίκη με 16 πόντους διαφορά πέρασε στον τελικό. Αντίπαλος στον τελικό ήταν η ομάδα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην Ελλάδα ο  Σ. Κ. Ο. Α. Α. Π. Θεσσαλονίκης. Οι δυο ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και με πολύ υψηλό σκορ νικήτρια ομάδα και πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε η Φλόγα Ρόδου. 
Στο ατομικό, στο ολυμπιακό τόξο όπου αγωνίζονται οι τοξοβόλοι μας, ο Αντώνης Γουμαράς με ένα μεγάλο σκορ την πρώτη ημέρα (598/720) και με μια εκπληκτική πορεία στα νοκ άουτ έφτασε στον τελικό όπου αντιμετώπισε τον νεαρό Παπαβασιλείου του Σ. Κ. Ο. Α. Α. Π. Θεσσαλονίκης, ένα νέο μεγάλο ταλέντο που ο Ρόδιος πρωταθλητής δεν μπόρεσε να νικήσει μένοντας στη δεύτερη θέση και στο ασημένιο μετάλλιο. Άλλο ένα μετάλλιο για τη συλλογή του Γουμαρά που με το ρεκόρ και τη σταθερά καλή πορεία του φέτος και σε όλη την καριέρα του εξασφάλισε άλλη μια συμμέτοχη με την εθνική Ελλάδας σε ένα διεθνές τουρνουά.
Ο Σάββας Κηπουρός πέτυχε την πρώτη ημέρα ένα αρκετά μεγάλο σκορ (580/720) και ήταν 6ος. Στη συνέχεια πέρασε στους 32 και στους 16 και έμεινε στην τελική κατάταξη σε μια θέση μεταξύ 10-16. Ο Δράκος Δρακιού με 555/720 ήταν αρχικά 26ος, πέρασε τον πρώτο αγώνα και στη φάση των 32 και η τελική του κατάταξη ήταν μεταξύ 20ης και 22ης θέσης (όταν γράφτηκε το κείμενο δεν γνωρίζαμε τελικές κατατάξεις εκτός τετράδας).
Να σημειώσουμε ότι οι ροδίτες τοξοβόλοι αντιμετωπίζουν σοβαρό γηπεδικό πρόβλημα. Το προπονητήριο στο φυτώριο έγινε χωράφι για γεωπονικές ανάγκες της νομαρχίας και το προπονητήριο στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα» στο Καρακόνερο έχει μπαζωθεί και έχει καταστραφεί εδώ και πολλούς μήνες από αδιευκρίνιστους μέχρι σήμερα λόγους. Οι τοξοβόλοι μας προπονούνται σε προσωρινούς χώρους, ευτυχώς με το υλικό των island games του 200, και προσπαθούν να διατηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.    
 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments