Αρχική Videos Δημοσκόπηση ALCO: Δυσαρέσκεια του κόσμου για τα μεγάλα κόμματα

Δημοσκόπηση ALCO: Δυσαρέσκεια του κόσμου για τα μεγάλα κόμματα

0
Dodekanisos

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την κυβέρνηση τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας όσο και της οικονομίας, όπως καταγράφεται σε μια νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, στην έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Open, η πλειονότητα (ποσοστό: 54%) των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση όσον αφορά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενώ μόλις περίπου ο ένας στους τρεις (35%) εκφράζει την ικανοποίησή του.

Την ίδια στιγμή, μόλις ο ένας στους πέντε εκτιμά ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια θα βοηθήσουν «πολύ» ή «αρκετά» την οικογένειά του. Αντίθετα, δύο στους τρεις απαντούν «λίγο» ή «καθόλου». 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, δεν προκαλεί εντύπωση η πτώση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας (σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας), στην πρόθεση ψήφου. Ειδικότερα το κυβερνών κόμμα καταγράφει απώλειες ύψους 1,7%.  Πτώση 1,3% εμφανίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  με ολοένα και περισσότερους πολίτες να γυρνάνε την πλάτη στα δυο μεγάλα κόμματα.  Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO είναι στο 9,7%. 

Από τις απώλειες Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ επωφελείται το Κίνημα Αλλαγής που σημειώνει άνοδο κατά 3,3%. Όσο για το ερώτημα: «Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33%, ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με διαφορά στήθους (32%) και έπεται ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 24%.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων. Στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%. Ενώ το κανένας συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 32%.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments