Αρχική Videos “Μεγάλη αποτυχία οι κυρώσεις”, αυξάνεται η δυσαρέσκεια στη Δύση

“Μεγάλη αποτυχία οι κυρώσεις”, αυξάνεται η δυσαρέσκεια στη Δύση

0

Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η δυσαρέσκεια Δυτικών αξιωματούχων για το αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία. Για «πλήρη αποτυχία»  έκανε λόγο και ο Βέλγος Ευρωβουλευτής Γκι Φερχόφστατ ο οποίος ήταν και πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 έως το 2008. Γράφοντας στο twitter τόνισε ότι «η επίδραση των εννέα πακέτων κυρώσεων της ΕΕ στη Μόσχα είναι …μικρότερη από μηδέν».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες του μπλοκ. να τιμωρήσει τη Ρωσία πέτυχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. «Ανταμείβουμε τη Ρωσία για τον πόλεμο εναντίον μας!», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Verhofstadt δημοσίευσε επίσης ένα γράφημα με τίτλο «Ακόμα γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν», που δείχνει το εμπόριο Ρωσίας-ΕΕ από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2022. Το γράφημα, το οποίο παραθέτει στοιχεία της Eurostat, δείχνει ότι στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας, αυξήθηκαν σημαντικά οι εισαγωγές από τη Ρωσία. Συνολικά, μόνο επτά μέλη της ΕΕ έχουν αγοράσει λιγότερα από τη χώρα.

Οι κυρώσεις στη Ρωσία έχουν επιδεινώσει την ενεργειακή κρίση του μπλοκ, προκαλώντας την αύξηση των τιμών των καυσίμων και του κόστους ζωής. Αυτό έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες κατά της πολιτικής κυρώσεων σε πολλές χώρες της ΕΕ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments