Αρχική Επικαιρότητα Με υποχρεωτικό PCR τεστ οι ταξιδιώτες στην Κύπρο

Με υποχρεωτικό PCR τεστ οι ταξιδιώτες στην Κύπρο

0
liberal.gr
Dodekanisos

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 3 Ιανουαρίου 2022 και μέχρι 15 Ιανουαρίου αυστηροποίηση των μέτρων ελέγχου στις πύλες εισόδου στην Κύπρο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «ΕΦ.ΣΥΝ.», σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου, όσοι επιβάτες καταφθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, υποχρεούνται να έχουν προχωρήσει στη διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης PCR τεστ 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους. Υπενθυμίζεται πως κατά την άφιξη όλοι οι ταξιδιώτες ανεξαρτήτως ιστορικού εμβολιασμού, υποβάλλονται σε εργαστηριακή εξέταση PCR τεστ. Ενώ το κόστος του θα επιβαρύνει τους ίδιους! 

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση στην Κύπρο έλαβε και κάποια επιπλέον μέτρα για να «φρενάρει» την εξάπλωση του κορονοϊού και την μετάλλαξη «Όμικρον». Από σήμερα ισχύει τηλεργασία για ποσοστό 40% του προσωπικού κάθε εταιρείας ή οργανισμού του τομέα παροχής υπηρεσιών. Επιπλέον, η είσοδος σε νυχτερινά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, γάμους και βαπτίσεις επιτρέπεται μόνο στα εμβολιασμένα άτομα αλλά και με την επιπλέον προσκόμιση αρνητικής εξέτασης Rapid test 24 ωρών. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έλαβαν την ενισχυτική/τρίτη δόση εμβολίου.

Όσον αφορά την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα επιτρέπεται στο 50% της χωρητικότητας των σταδίων. Ενώ ισχύει η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μετά από έλεγχο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, οι αρμόδιες αρχές θα μπορούν να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας τους. 

Τέλος, συστήνονται τα ακόλουθα:

  • Όπως οι πολίτες χρησιμοποιούν διπλή χειρουργική μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας. (πχ τύπου ΚN95 ή τύπου FFP2).
  • Να αποφεύγεται η χρήση υφασμάτινης προστατευτικής μάσκας προσώπου.
  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς είναι υποχρεωτική.
  • Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι διαδικτυακές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments