Αρχική Επικαιρότητα Με υγειονομικό πάσο οι εργαζόμενοι στην Δανία

Με υγειονομικό πάσο οι εργαζόμενοι στην Δανία

0
Dodekanisos

Σε ένα ακόμη μέτρο που έχει στόχο να αναχαιτίσει το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού προχωρά η Δανία. Ειδικότερα, πρότεινε σήμερα να προχωρήσει άμεσα η νομοθεσία που θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ζητούν από τους εργαζόμενους τους να επιδεικνύουν το υγειονομικό τους πιστοποιητικό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Δανίας, ζητάει από τους πολίτες της να παρουσιάζουν το υγειονομικό πάσο τους, για να εισέλθουν στους δημόσιους αλλά και εσωτερικούς χώρους όπως μπαρ και εστιατόρια. Να σημειωθεί ότι το υγειονομικό αυτό πάσο αποδεικνύει ότι κάποιος έχει ανοσοποιηθεί κατά του κορονοϊού, έχει νοσήσει ή έχει αρνητικό τεστ.

Βάσει της προτεινόμενης νομοθεσίας -στην οποία έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση, εργατικά συνδικάτα και οι ενώσεις εργοδοτών- οι εργοδότες θα μπορούν να ζητούν από τους υπαλλήλους τους να επιδεικνύουν το πάσο, αν και το μέτρο αυτό δεν θα είναι υποχρεωτικό, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «ΕΦ.ΣΥΝ».

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στη Δανία παραμένει σταθερά μεταξύ των 2.000 και 3.000 τις τελευταίες ημέρες. Ο αριθμός των θετικών τεστ έχει επίσης υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments