Αρχική Videos «Με την παρέμβαση της Κίνας ο πόλεμος μπορεί να φθάνει στο τέλος...

«Με την παρέμβαση της Κίνας ο πόλεμος μπορεί να φθάνει στο τέλος του»

0

«Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να πλησιάζει σε σημείο καμπής και οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση της Κίνας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2023». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε στο CBS News ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ

«Τώρα που η Κίνα μπήκε στη διαπραγμάτευση, θα φτάσει στο τέλος, νομίζω μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τότε, συνέχισε, θα μιλάμε για διαπραγματευτικές διαδικασίες και ακόμη και πραγματικές διαπραγματεύσεις», είπε.

Με τη δημοσίευση της «Θέσης για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης της Ουκρανίας» τον Φεβρουάριο, η Κίνα προτάθηκε ως πιθανός μεσολαβητής μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Το κινεζικό σχέδιο απορρίφθηκε ευθέως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε ορισμένα από τα 12 σημεία του ως «σε αρμονία» με τη θέση της Μόσχας και ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι καλωσόρισε μόνο μερικά σημεία του. Η άρνηση του Ζελένσκι να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση του Πούτιν με διάταγμα τον περασμένο Οκτώβριο, είναι μόνο ένα εμπόδιο που αντιμετωπίζει η Κίνα ή οποιοσδήποτε άλλος πιθανός μεσάζων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments