Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Γ' Δωδεκανήσου Με θέα το γήπεδο του Π.Α.Σ Ασκληπιείου

Με θέα το γήπεδο του Π.Α.Σ Ασκληπιείου

0
Π.Α.Σ. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ / Facebook
Dodekanisos

Ένα από τα παλαιότερα χωριά της Ρόδου, το Ασκληπειό, διατηρεί την παραδοσιακή Ροδίτικη αρχιτεκτονική. Πήρε το όνομα του από το ασκληπείο που λειτουργούσε εκεί κατά την αρχαιότητα και βρίσκεται 65 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Η βυζαντινή εκκλησία του χωριού χτίστηκε το 1060 στα ερείπια παλαιοχρισταινικής, έχει σχήμα ελεύθερου σταυρού και οι τοιχογραφίες της είναι του 17ου αιώνα. Μονοπάτι που ξενικά από το χωριό οδηγεί στο βραχώδες ύψωμα όπου βρίσκεται το βυζαντινό φρούριο ή κάστρο του χωριού. 

Φυσικά από το χωριό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο τοπικός σύλλογος, ο Π.Α.Σ Ασκληπιείου που ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα (1983). Ο σύλλογος βρισκόταν σε… παύση τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο με πρωτοβουλία του προέδρου του Νίκου Κουγκρά, ο Π.Α.Σ Ασκληπιείου έχει επιστρέψει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των τοπικών μας πρωταθλημάτων, όπως αναφέρει παλαιότερο ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Δημοκρατικής».

Την φετινή χρονιά αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, διανύοντας μία πάρα πολύ αξιόλογη πορεία. Συγκεκριμένα μετά από 12 αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει 25 βαθμούς με απολογισμό οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. 
 
Αν κάτι χαρακτηρίζει τον σύλλογο είναι η ιδιαίτερη έδρα του, η οποία είναι χωμάτινη. Αυτό το γεγονός από μόνο του τραβάει τα βλέμματα και μία φωτογραφία του γηπέδου κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη El Sombrero (@sombrerogr)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments