Αρχική Επικαιρότητα Με ράπιντ τεστ οι εμβολιασμένοι στα εστιατόρια την πρωτοχρονιά;

Με ράπιντ τεστ οι εμβολιασμένοι στα εστιατόρια την πρωτοχρονιά;

0
Dodekanisos

 

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/12/2021 για να εξεταστούν τα τελευταία δεδομένα που αφορούν στην πανδημία. Το παρών στην σύσκεψη έδωσαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ειδική επιτροπή επιστημόνων έχει εισηγηθεί μέτρα για την περίοδο των γιορτών, ακόμα και για τους εμβολιασμένους. Μεταξύ των μέτρων που έχουν εισηγηθεί είναι το υποχρεωτικό rapid test στην εστίαση για εμβολιασμένους, τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην λάβει νέα μέτρα εν όψει των Χριστουγέννων, παρά τις συστάσεις των ειδικών που προτείνουν μέτρα που αφορούν σε εμβολιασμένους. Όμως εκτιμάται ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν για την παραμονή των Χριστουγέννων και πιθανώς να δημιουργήσουν αναστάτωση στην εστίαση όπου υπάρχουν ήδη κρατήσεις. Ωστόσο ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για την Πρωτοχρονιά και θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις κυρίως με την μετάλλαξή όμικρον τις επόμενες μέρες.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Δευτέρας επιβεβαίωσε πως στο τραπέζι βρίσκεται η διενέργεια ελέγχων και για εμβολιασμένους. Ο Θ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως τελικά η λήψη αυτών των μέτρων θα εξαρτηθεί επιδημιολογική εικόνα.

«Συζητάμε να γίνει τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού», είπε μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο υπουργός Υγείας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments