Αρχική Videos “Μη λερώνετε την Κίνα με θεωρίες διαρροής του ιού από εργαστήριο!”

“Μη λερώνετε την Κίνα με θεωρίες διαρροής του ιού από εργαστήριο!”

0

Μήνυμα προς την Ουάσινγκτον προκειμένου «να σταματήσει να πολιτικοποιεί την προέλευση του κορωνοϊού και να …λερώνει», όπως είπε την Κίνα «με ισχυρισμούς ότι ο ιός ξέφυγε από ένα εργαστήριο», έστειλε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών Μάο Νινγκ.

«Η ανίχνευση προέλευσης του ιού αφορά την επιστήμη και δεν πρέπει να πολιτικοποιείται», είπε, απαντώντας στην ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου σχετικά με ισχυρισμούς που διατυπώνονται στον αμερικανικό Τύπο. Η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ εξέτασε νέα δεδομένα υποδηλώνοντας ουσιαστικά ότι πιθανόν ο ιός δεν προέρχεται από τη φύση.

«Η Κίνα πάντα υποστήριζε και συμμετείχε στην παγκόσμια επιστημονική ανίχνευση προέλευσης. Το επιστημονικό, έγκυρο συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ειδικοί της κοινής αποστολής ΠΟΥ-Κίνας μετά από επιτόπιες επισκέψεις στο εργαστήριο στη Γουχάν, ήταν ότι η εργαστηριακή προέλευση θεωρείται εξαιρετικά απίθανη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό το συμπέρασμα «καταγράφηκε με ακρίβεια στην έκθεση της αποστολής και έχει λάβει εκτεταμένη αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα».

«Ορισμένα κόμματα θα πρέπει να σταματήσουν να επαναλαμβάνουν την αφήγηση της διαρροής εργαστηρίου», να σταματήσουν να σπιλώνουν την Κίνα και να σταματήσουν να πολιτικοποιούν τον εντοπισμό προέλευσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments