Αρχική Αθλητικά νέα «Με λένε Τόμας Ντιλέινι και έχω και εγώ αχρωματοψία»

«Με λένε Τόμας Ντιλέινι και έχω και εγώ αχρωματοψία»

1
Πηγή: dw.com
Dodekanisos

Ο Διεθνής ποδοσφαιριστής με την φανέλα της Δανίας Τόμας Ντιλέινι αποκάλυψε πως έχει αχρωματοψία. Γεγονός που τον δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό στα γήπεδα να ξεχωρίσει συμπαίκτες και αντιπάλους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «MARCA», ο Τόμας Ντιλέινι είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας της Δανίας στο EURO. Οι Σκανδιναβοί βρίσκονται στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1992. Στους «4» θα αντιμετωπίσουν την Αγγλίαστο «Γουέμπλεϊ» (07/07, 22:00, ANT1)

Ο 29χρονος μέσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ έφτασε τις 59 εμφανίσεις με το εθνόσημο της Δανίας. Ενώ έχει σημειώσει και έξι γκολ, τέσσερα εκ των οποίων με κεφαλιά. Μάλιστα πέτυχε πρόσφατα γκολ με κεφαλιά στον προημιτελικό κόντρα στην Τσεχία (2-1). Το τέρμα το αφιέρωσε στον συμπαίκτη του Κριστιάν Έρικσεν. 

«Με λένε Τόμας Ντιλέινι και έχω αχρωματοψία»

Όπως έγινε γνωστό πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018, ο Ντιλέινι είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο δίκτυο DRP3 ότι έχει αχρωματοψία. «Το όνομά μου είναι Τόμας. Έχω αχρωματοψία και αυτό συμβαίνει. Την προηγούμενη μέρα στο γήπεδο δυσκολευόμουν να καταλάβω ποιος παίκτης ήταν στην ομάδα μου και ποιος στους αντιπάλους. Τις προάλλες στο γήπεδο ήταν δύσκολο να καταλάβω ποιοι ήταν οι συμπαίκτες μου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. 

Σύμβολο σε 350 εκατομμύρια ανθρώπους! 

Όταν τον ρώτησαν «σε ποια ομάδα παίζεις;» εκείνος απάντησε «στην Εθνική Δανίας». Ο Τόμας Ντιλέινι αναδείχθηκε σε σύμβολο των περίπου 350 εκατομμυρίων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μάλιστα προσπάθησε να περιγράψει πως το βιώνει στους αγωνιστικούς χώρους:

«Δεν περιγράφεται εύκολα το τι ακριβώς βλέπω. Τις περισσότερες φορές δεν έχω θέμα γιατί παίζουμε με διαφορετικά σορτσάκια αλλά εκείνη τη φορά φορούσαμε όλοι άσπρα και ήταν δύσκολο (εννοεί ένα φιλικό αγώνα της Δανίας με το Μεξικό (2-0). Προσπαθούσα να ξεχωρίσω κοιτώντας τα πρόσωπα αλλά αυτό έπρεπε να γίνει πάρα πολύ γρήγορα και ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις ήταν πρόβλημα», είχε τονίσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τόμας Ντιλέινι είναι ο πρώτος Διεθνής ποδοσφαιριστής που παραδέχθηκε πως έχει αχρωματοψία. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] παράδειγμα ο Τόμας Ντιλέινι. Ο Διεθνής ποδοσφαιριστής με την φανέλα της Δανίας […]