Αρχική Επικαιρότητα Με κορονοϊό ο πλήρως εμβολιασμένος υπουργός άμυνας των ΗΠΑ

Με κορονοϊό ο πλήρως εμβολιασμένος υπουργός άμυνας των ΗΠΑ

0
(AP Photo/Alex Brandon, File)
Dodekanisos

Μολονότι είναι πλήρως εμβολιασμένος, ο Αμερικανός υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd J. Austin, ανακοίνωσε ότι έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο, o Austin εξηγεί ότι υποβλήθηκε σε τεστ αφότου παρουσίασε συμπτώματα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του σε άδεια. Ωστόσο τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι ήπια και θα παραμείνει σε καραντίνα για τις επόμενες πέντε ημέρες. Από εκεί και πέρα δεν έχει σκοπό να απουσιάσει από τα εργασιακά καθήκοντά του, τα οποία θα ασκεί με μέσω τηλεργασίας. 

«Έχω ενημερώσει την ηγετική μου ομάδα για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, καθώς και τον Πρόεδρο. Το προσωπικό μου έχει αρχίσει τις διαδικασίες για τον εντοπισμό επαφών και τις δοκιμές σε όλους εκείνους με τους οποίους ήρθα σε επαφή την τελευταία εβδομάδα», εξηγεί ο Austin. Παράλληλα διευκρίνισε ότι συναντήθηκε για τελευταία φορά με τον Joe Biden την 21η Δεκεμβρίου. Δηλαδή μία εβδομάδα και πλέον προτού εκδηλωθούν τα συμπτώματα. Μάλιστα τονίζει ότι είχε υποβληθεί σε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα εκείνο το πρωί.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι είχε λάβει την τρίτη ενισχυτική δόση τον Οκτώβριο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments