Αρχική Επικαιρότητα Με κάθε επισημότητα πιστοποιητικό νόσησης διάρκειας τριών μηνών

Με κάθε επισημότητα πιστοποιητικό νόσησης διάρκειας τριών μηνών

0
protothema.gr
Dodekanisos

Η κυβέρνηση υιοθετεί την εισήγηση των ειδικών και όπως σας είχαμε πληροφορήσει τα πιστοποιητικά νόσησης από κορονοϊό θα έχουν διάρκεια τρεις και όχι έξι μήνες που ίσχυε μέχρι σήμερα. Επιπροσθέτως αποφασίστηκε να εκδίδονται μόνο μετά από μοριακό test κι όχι μετά από rapid test.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Lockdown από 13 Δεκεμβρίου στους άνω των 60 που δεν έκαναν εγκαίρως τρίτη δόση εμβολίου

Την ίδια ώρα, απαγορευτικό στους εσωτερικούς χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και άθλησης μπαίνει από τη Δευτέρα (13/12), για χιλιάδες εμβολιασμένους (!) άνω των 60 ετών. Πρόκειται για όσους έχασαν την προθεσμία για εμβολιασμό με την τρίτη δόση στους επτά μήνες, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Επιπλέον σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, οι άνω των 60 ετών που έχουν κάνει την δεύτερη δόση πριν από επτά μήνες και περισσότερο, αλλά όχι την τρίτη δόση, «μπλέκουν». Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχουν λήγει αυτομάτως και δε θα πάρουν ούτε παράταση. Μάλιστα, θα αντιμετωπίζονται όπως και οι ανεμβολίαστοι!

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που είχαν ήδη δε θα περνά καν από το σκανάρισμα της εφαρμογής Covid Free App. Τι σημαίνει αυτό;

  • Για να πάνε στην δουλειά τους θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα.
  • Αποκλείονται και δεν θα μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους, όπως σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, θέατρα, σινεμά και στους εσωτερικούς χώρους άθλησης.
  • Θα χρειάζονται rapid test για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα και για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, πλοίο η τρένο.

Η τροπολογία

Λίγες ώρες μετά κατατέθηκε η τροπολογία που μειώνει πρακτικά την ισχύ των πιστοποιητικών νόσησης από έξι σε τρεις μήνες

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από: newsit.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments