«Με εξέπληξε η ποιότητα και το ήθος των αθλητών που ήρθαν στη Ρόδο»

0

Ο έφορος αγωνιστικού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης κ. Διονύσης Κοντονής παρακολούθησε από κοντά το Παγκόσμιο τουρνουά τένις «ITF JUNIOR 2019 “RODOS CUP”», που πραγματοποιήθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης στο Καρακόνερο από τις 27 Σεπτεμβρίου 2019 έως 05 Οκτωβρίου 2019.
Αμέσως μετά το τέλος όλων των αγώνων, ο κ, Κοντονής, δήλωσε:
«Το τουρνουά της Ρόδου είχε τεράστια επιτυχία. Είχε μεγάλη συμμετοχή και ποιότητα παιχνιδιού. Με εξέπληξε και το ήθος των αθλητών.
Από αυτά τα τουρνουά ξεκινούν οι κορυφαίοι παίκτες στον κόσμο. Βοηθούν στην αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών. Πριν από πολλά χρόνια στην Καλαμάτα, σε ένα τέτοιο τουρνουά, έπαιξε ο Φέντερερ τότε 17 ετών και ο οποίος είχε χάσει στο δεύτερο γύρο.
Το τένις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλουργήσει. Βεβαίως, οφείλεται στις επιτυχίες των Τσιτσιπά και Σάκκαρη. Περισσότεροι μικροί και μεγάλοι θέλουν να παίξουν τένις.
Σαν Ελληνική Ομοσπονδία έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να εξαπλωθεί το άθλημα σε όλη την Ελλάδα. Τώρα παίρνουμε του καρπούς από αυτή την προσπάθεια. Υπάρχουν κι άλλοι αθλητές έτοιμοι να βγουν μπροστά, μετά τον Τσιτσιπά και την Σάκκαρη.
Η έκρηξη του τένις γίνεται τώρα στα 15αρια και τα 16αρια.
Η ευθύνη της Ομοσπονδίας είναι μεγαλύτερη και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτό και ανταποκρίνεται. Παρακολουθούμε τα παιδιά από κοντά. Βοηθάμε όπου μπορούμε. Ψάχνουμε ταλέντα, ψάχνουμε παιδιά με ήθος, που μπορούν να παίξουν τένις και να διακριθούν.


Τo τουρνουά της Ρόδου, όπως και της Μυτιλήνης, είναι σημαντικά και ποιοτικά. Σκεφτόμαστε να τα αναβαθμίσουμε. Τα παιδιά παίζουν σε ένα περιβάλλον υγιές. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και την ίδια στιγμή τα παιδιά είναι φίλοι μεταξύ τους».

-Το τουρνουά διοργάνωσε ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης, με συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.