Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Με επιτυχία η 3η ορεινή πεζοπορία

Με επιτυχία η 3η ορεινή πεζοπορία

0
Dodekanisos

Ο Δήμος Ρόδου σας ενημερώνει, δια του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς  της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού, ότι την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3η ορεινή πεζοπορία Ανάβασης – Κατάβασης Αταβύρου, με τη συνεργασία του  Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ισιδώρου, της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ισιδώρου, αλλά και με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο ημερολόγιο που τηρήθηκε πριν από την ώρα εκκίνησης (09:00 π.μ.) της ανάβασης, ενεγράφησαν πλέον των διακοσίων (200) ορεινών πεζοπόρων, οι οποίοι πέρασαν από τα περίπτερα της αφετηρίας και ανέβηκαν στην κορυφή του Αταβύρου (υψόμετρο 1.215 μέτρων – 16,5 χλμ. περίπου συνολικής διαδρομής – 5 ωρών διάρκειας) ενώ η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς ολοκλήρωσαν με επιτυχία και την κατάβαση του ορεινού μονοπατιού. Εκατοντάδες επιπλέον υπήρξαν οι επισκέπτες της περιοχής που δεν είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στην ανάβαση-κατάβαση του Αταβύρου, λόγω της αυξημένης δυσκολίας της, αλλά συμμετείχαν σε άλλες κοινωνικές δράσεις της Τοπικής Κοινότητας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, βοήθησε, ουσιωδώς, για άλλη μια φορά, αφού παρείχε αποδελτιωμένα σχετικά κείμενα για το Ιερό του Αταβυρίου Διός, του Δρ. Παύλου Τριανταφυλλίδη (δ/ντη σχετικής ανασκαφής 2012 – http://pavlostriantafyllidis.blogspot.gr/), δια της αρχαιολόγου της Υπηρεσίας κας Χαράς Παλαμιδά.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός, το οποίο αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι χωρίς τη σημαντικότατη βοήθεια και συμπαράσταση των εθελοντικών ομάδων, ιδίως σε δύσκολες πεζοπορικές διαδρομές, όπως αυτήν της ανάβασης – κατάβασης Αταβύρου, δεν μπορούν να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν με ασφάλεια ανάλογου είδους δράσεις. Ευχαριστούμε λοιπόν, ειλικρινώς, το «Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.), την Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου, καθώς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταβύρου.

Η εκδήλωση κατέληξε, όπως συνηθίζεται κάθε φορά, σε παραδοσιακό μουσικοχορευτικό απόγευμα στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Ισιδώρου «Νίκος Γκάλης», υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ισιδώρου και την εθελοντική σύμπραξη ορχήστρας με τους δεξιοτέχνες μουσικούς, Φωτεινή Σάββα (μπουζούκι), Κλαδάκη Γιάννη (λύρα), Μουστάκη Απόστολο (πλήκτρα), όπου προσφέρθηκε, δωρεάν, το παραδοσιακό φαγητό της «κουλντουρίας» (= χειροποίητες χυλοπίτες με «τσίκνα» κρεμμυδιού).

Την σημαντική αυτή δράση υποστήριξαν επίσης οι επιχειρήσεις: Καταστήματα «Πάππου», «Κontos – Είδη Συσκευασίας/Χαρτικά/Απορρυπαντικά», «Ιβίσκος- Food Service – Ι. Παπασταματάκης», «Cava Kiriakoulis», «Παναγροτική Ρόδου Ο.Ε. – Πετράκης Ε. – Χατζημανώλης Ε. & Π.», «Γιώργος Ι. Αλαφάκης», «Super Market Γιωργάς», «Αρτοπινελιές- Πρατήριο Άρτου», «Extreme Service “Κιαουρτζής Γ.–Πάππου Γ. Ο.Ε.”», «F-Cooperation Ι.Κ.Ε.», «Ι. Γ. Χατζηκαντής», «Γυροπωλείον “Pita Fan” – Γεώργιος Δημητράκης», «Luxurius Medical Aesthetics»,  «Κουμεντης Σ. Τσαμπίκος», «Cream Dust», «Μυστικά Ομορφιάς», «Σχολική Φωλιά», «Αλμυρό-Γλυκό», «Οινοποιείο – Ροδιακοί Οίνοι “Σούρδης Γεώργιος”», «Σ/Δ “Σάββας Δημητράκης”» και τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.: «22410.gr», «allaksogolies.gr», «Rodos Infonews», «Βlack Monday».

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε σημαντικά από την Δ/νση Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων Δήμου Ρόδου, αλλά και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας,  ειδικότερα από τον καθ’ ύλην Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, κ. Κυριαζή Στέφανο, αλλά και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, την Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου, τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αγίου Ισιδώρου, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, καθώς και  από τον  Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου.

Για την πραγματοποίηση της άρτιας μουσικοχορευτικής εκδήλωσης και της συνεστίασης, συνέβαλλαν αποφασιστικά τα ακούραστα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς και τα μέλη του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αγίου Ισιδώρου, όπως επίσης και ικανός αριθμός γυναικών (οι οποίες βραβεύτηκαν για την συνεισφορά τους) και άλλων εθελοντών της κοινότητας, που, όπως συνηθίζεται κάθε φορά, επιμελήθηκαν και υλοποίησαν την εξαίσια συνταγή του παραδοσιακού φαγητού, ενώ η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ρόδου «Το Σούλι», αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη.

Ο φίλοι πεζοπόροι Πετράκης Εμμανουήλ & Χατζηπαπάς Ντίνος απαθανάτισαν, φωτογραφικά, στιγμές της πεζοπορικής διαδρομής και τις παραχώρησαν ευγενικά για τις ανάγκες του παρόντος Δελτίου Τύπου.

Το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» για άλλη μια φορά ήταν ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας, ενώ η Ιστοσελίδα Rodos Events ο επίσημος διαδικτυακός χορηγός προβολής της εκδήλωσης.

Όλους τους προαναφερθέντες, μηδενός εξαιρουμένου, ευχαριστούμε από καρδιάς, για την συμβολή τους στην επιτυχή πραγματοποίηση της σημαντικής και απαιτητικής αυτής πολιτιστικής και αθλητικής δράσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments