Αρχική Επικαιρότητα Με επεισόδια η ενθρόνιση του νέου ηγέτη της Σερβικής Εκκλησίας!

Με επεισόδια η ενθρόνιση του νέου ηγέτη της Σερβικής Εκκλησίας!

0
Dodekanisos

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο Μαυροβούνιο όταν διαδηλωτές κατέβηκαν στον δρόμο προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στην εγκατάσταση του νέου ηγέτη της Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ιωαννίκιου Β’. (Joanikije). Παρά τη βία και τις έντονες διαμαρτυρίες, η Σέρβικη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι η τελετή θα συνεχιστεί κανονικά. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να διαλύσει τη συγκέντρωση στο κέντρο της Cetinje το πρωί της Κυριακής, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTCG.

Ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP) Ιβάν Βούγιοβιτς δήλωσε ότι ο επίτιμος ηγέτης του κόμματος και πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ράνκο Κριβοκάπιτς, ο οποίος ήταν παρών στη συγκέντρωση, τραυματίστηκε ελαφρά από χειροβομβίδα κρότου -λάμψης της αστυνομίας.

Το Σάββατο, οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν ελαστικά και βράχους για να εμποδίσουν την κυκλοφορία στους δρόμους προς το Cetinje από την Podgorica, την πρωτεύουσα και τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και τη Budva.. Την Κυριακή, έβαλαν φωτιά στο οδόφραγμα καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να διαπραγματευτεί για να φύγουν.

 

Ο Joanikije επιλέχθηκε να ηγηθεί της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο τον Μάιο, αφού ο προκάτοχός του, Amfilohije, πέθανε από τον κορωνοϊό. Οι αντίπαλοι του Joanikije συγκρούστηκαν προηγουμένως με την αστυνομία στο Cetinje το Σάββατο, ενώ οι υποστηρικτές του επισκόπου συγκεντρώθηκαν στην Ποντγκόριτσα. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και γκρέμισαν έναν φράκτη ασφαλείας γύρω από το κεντρικό μοναστήρι του Cetinje, φωνάζοντας «Αυτό είναι το Μαυροβούνιο» και «Αυτό δεν είναι η Σερβία».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments