Αρχική Αθλητικά νέα Με δέκα χιλιάδες θεατές θα διεξαχθεί o τελικός σούπερ καπ Πορτογαλίας

Με δέκα χιλιάδες θεατές θα διεξαχθεί o τελικός σούπερ καπ Πορτογαλίας

0
Dodekanisos

Στις εξέδρες των Πορτογαλικών γηπέδων θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι, για να παρακολουθήσουν τον τελικό του σούπερ καπ Πορτογαλίας. Η πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα αναμετρηθεί με την Μπράγκα. 

Είναι επίσημο. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας ανακοίνωσε πως ο τελικός του σούπερ καπ, θα διεξαχθεί παρουσία δέκα χιλιάδων θεατών. Το «πράσινο» φως για την παρουσία των φιλάθλων έδωσε και η Γενική διεύθυνση υγείας σε συνάρτηση με την κυβέρνηση της Πορτογαλίας

Η Σπόρτινγκ κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα Πορτογαλίας ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια. Πηγή: nbcsports.

Τα εισιτήρια μοιράστηκαν στους φιλάθλους των Σπόρτινγκ και της Μπράγκα. Κατά την είσοδο οι θεατές θα χρειαστεί να έχουν έγκυρο πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού. Ή αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών πριν την αναμέτρηση. Ή ακόμα και αρνητικό δοκίμιο αντιγόνου εντός 48 ωρών πριν τον αγώνα. Ενώ η θερμοκρασία του σώματος θα πρέπει να είναι υπό τους 38 βαθμούς. Επιπλέον θα πρέπει να τηρηθεί η ανάλογη απόσταση και η μάσκα προστασίας είναι υποχρεωτική. 

Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο (31/7, ώρα 22.45) στο «δημοτικό στάδιο του Αβέιρο». Η χωρητικότητα του γηπέδου ανέρχεται στις 30.000 θέσεις περίπου. Ωστόσο στον τελικό θα παραστούν δέκα χιλιάδες άτομα. Δηλαδή το 33% της συνολικής χωρητικότητας του.

Πέρυσι η Μπράγκα τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Κατέκτησε όμως το κύπελλο Πορτογαλίας και ήταν φιναλίστ στο λιγκ καπ. Όντας κάτοχος του κυπέλλου συμμετέχει στον τελικό του σούπερ καπ.

Η περσινή νικήτρια του κυπέλλου Πορτογαλίας Μπράγκα. Πηγή: thestar.co.uk.

Όσον αφορά τον αγώνα η παράδοση δεν είναι με το μέρος της Μπράγκα. Συγκεκριμένα κατά το παρελθόν έπαιξε τρεις φορές στον τελικό. Μετράει ισάριθμες ήττες. Τελευταία φορά έδωσε το «παρών» στον τελικό του 2016. Στον αντίποδα τα «λιοντάρια» μετρούν οκτώ κατακτήσεις, ενώ δύο φορές ήταν φιναλίστ. Τελευταία κατάκτηση της Σπόρτινγκ ήταν το 2015. Ενώ το 2019 υπήρξε φιναλίστ. 

Πηγές: mundodeportivo & Abola

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments