Με αρνητικό τεστ η είσοδος στη Μεγάλη Βρετανία – Έντονες οι αντιδράσεις

Την οργή του ταξιδιωτικού κλάδου έχουν προκαλέσει οι νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης στην Μεγάλη Βρετανία. Ειδικότερα, όπως έχει γίνει γνωστό οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να μεταβούν στη Βρετανία θα οφείλουν να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό πριν από την αναχώρησή τους. Ο λόγος αφορά την αναχαίτιση της εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης «Όμικρον» του ιού.

Από την Τρίτη «όλοι όσοι είναι ηλικίας 12 ετών και άνω και επιθυμούν να μεταβούν στη Βρετανία θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ (αντιγόνου ή PCR)» στο οποίο θα έχουν υποβληθεί το μέγιστο 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους «προκειμένου να επιβραδυνθεί η εισαγωγή της νέας παραλλαγής», τονίζει η κυβέρνηση της Βρετανίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία οφείλουν ήδη να κάνουν τεστ PCR το αργότερο δύο ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και να τίθενται σε απομόνωση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Η νέα αυτή υποχρέωση δεν έτυχε καλής υποδοχής από τη βιομηχανία ταξιδιών

Ο διευθυντής της επιχειρηματικής ένωσης ταξιδίων Business Travel Association Κλάιβ Ράτεν την χαρακτήρισε βαρύ πλήγμα για τον τομέα. Ενώ ο Τιμ Άλντερσλεϊντ της ένωσης αεροπορικών εταιρειών Airlines UK έκρινε το μέτρο αυτό «πρόωρο» εν τη απουσία όλων των κλινικών δεδομένων για το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού Όμικρον.

«Γνωρίζω ότι είναι ένα βάρος για τη βιομηχανία ταξιδίων. Όμως έχουμε κάνει τεράστιες προόδους σε αυτήν τη χώρα», με σχεδόν το 81% των άνω των 12 ετών να έχουν εμβολιαστεί. Την στιγμή που η αναμνηστική δόση έχει χορηγηθεί στο 34% του πληθυσμού, αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ σε δηλώσεις που έκανε στο Sky News. «Οφείλουμε να λάβουμε στοχευμένα μέτρα για να εμποδίσουμε τη νέα αυτή παραλλαγή να εγκατασταθεί στη χώρα και να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα», σημειώνει.

Για την αντιμετώπιση της «Όμικρον», η Βρετανία, η οποία με συνολικά περισσότερους από 145.500 θανάτους από τότε που ξέσπασε η πανδημία βρίσκεται μεταξύ των χωρών της Ευρώπης που θρηνούν τα περισσότερα θύματα, επιτάχυνε την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της με την ενισχυτική δόση και επανεισήγαγε την υποχρέωση χρήσης μάσκας στα μέσα μεταφοράς και τα καταστήματα.

Από την Δευτέρα (6/12), η Νιγηρία θα προστεθεί επίσης στον κόκκινο κατάλογο με τις χώρες από τις οποίες απαγορεύονται τα ταξίδια στη Βρετανία, με εξαίρεση τους πολίτες και τους κατοίκους της, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν καραντίνα δέκα ημερών σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται προς το παρόν 10 αφρικανικές χώρες.

Τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο νέας αξιολόγησης που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, καταλήγει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments