Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα ΜΑΖΙ: Ο διαχωρισμός των πολιτών είναι ένας πάγιος σκοπός της κυβέρνησης

ΜΑΖΙ: Ο διαχωρισμός των πολιτών είναι ένας πάγιος σκοπός της κυβέρνησης

1
Dodekanisos

Την πλήρη αντίθεση τους στην απόφαση για εξακολούθηση διενέργειας τεστ σε μη εμβολιασμένου ή μη νοσήσαντες ή μερικώς εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους, εκφράζουν με ανακοίνωση τους τα μέλη της πανελλαδικής κίνησης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ΜΑΖΙ. Αναλυτικά, η ανακοίνωση τους αναφέρει τα ακόλουθα:

“Δηλώνουμε έντονα την αντίθεσή μας στην απόφαση (4695/7-9-2022) για εξακολούθηση διενέργειας τεστ σε μη εμβολιασμένους ή μη νοσήσαντες ή μερικώς εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους.  Οι λόγοι της αντίθεσής μας είναι ξεκάθαροι:

  • το μέτρο της διενέργειας τεστ σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους δεν αποτελεί υγειονομικό μέτρο. Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς 2021-2022 έγινε αντιληπτό ότι όλοι (εμβολιασμένοι και μη) νοσούσαν το ίδιο. Όλοι πλέον γνωρίζουμε -και κυρίως η επιστημονική κοινότητα- ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και διασπείρουν τον ιό (και μάλιστα πολύ περισσότερο εφόσον δεν εξαναγκάζονται σε κανέναν έλεγχο).
  • στην ΚΥΑ 4695/7-9-22 στο άρθρο 3 δηλώνεται ρητώς ότι επιβεβαιωμένα περιστατικά μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε ημερών ακόμη και αν ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος είναι θετικός (!!!)Παραθέτουμε το αντίστοιχο σημείο της απόφασης : «Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Σε περίπτωση, όμως, που, παρά τις συστάσεις, πραγματοποιηθεί νέος εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος και είναι θετικός, τότε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί λόγο μη επανόδου στο σχολείο.» Η απόφαση για επιστροφή στο σχολείο θετικών στον covid μαθητών και εκπαιδευτικών την ίδια στιγμή που υγιείς εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε τεστ καταργεί κάθε έννοια λογικής.
  • η απόφαση να εισέρχονται στις σχολικές μονάδες ελεύθερα όλοι, δηλαδή οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι επισκέπτες ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής κατάστασής τους καθιστά σαφές ότι η εξακολούθηση τεστ μόνο από μη εμβολιασμένους εργαζόμενους αποτελεί τιμωρητικό μέτρο και έχει στόχο την σωματική και ψυχική ταλαιπωρία τους, εφόσον είναι προφανές ότι το μέτρο δεν απορρέει από τα επιδημιολογικά δεδομένα.
  • η πληρωμή των τεστ από τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους οδηγεί στην μείωση του μισθού τους και στην κατάργηση του κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην δωρεάν παροχή και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.
  • η διενέργεια τεστ διατηρείται ήδη από την αρχή του καλοκαιριού μόνο για την πρόσβαση των μη εμβολιασμένων πολιτών στην εργασία τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα άλλο περιοριστικό μέτρο για όλες τις άλλες κοινωνικές δραστηριότητες. Παρόμοια αντίφαση υπήρξε κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο κατά την οποία οι μη εμβολιασμένοι πολίτες υποχρεώνονταν σε τεστ για την πρόσβαση στην εργασία τους, αλλά αποκλείστηκαν από κάθε άλλη κοινωνική δραστηριότητα παντελώς. Οι παραπάνω αντιφάσεις και ακατανόητες αποφάσεις οδηγούν σε διακρίσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία των πολιτών.
  • κατά τους θερινούς μήνες υπήρξε απόφαση (3373/1-7-2022) που όριζε σύσταση -και όχι υποχρέωση- για απομόνωση των τουριστών που ήταν θετικοί στον covid την ίδια ώρα που όλοι οι υπόλοιποι πολίτες υποχρεώνονταν σε απομόνωση και υγιείς εργαζόμενοι υποβάλλονταν στο μέτρο του τεστ και σε πληθώρα κανονισμών για τον τρόπο αντιμετώπισης κρουσμάτων. 
  • καταργείται το δικαίωμα του κάθε ελεύθερου πολίτη στην  ελεύθερη επιλογή και στην εν επι γνώσει συναίνεσή του σε ιατρικές πράξεις.

Σύμφωνα με το  άρθρο 12 του Ν. 3418/2005  καμιά ιατρική πράξη δεν μπορεί να επιβληθεί, εάν ο ίδιος ο ασθενής δεν συναινέσει μετά από πλήρη, σαφή και κατανοητή ενημέρωση και με την προϋπόθεση ότι η συναίνεση δεν είναι αποτέλεσμα πλάνης, απάτης ή απειλής.

Η παραπάνω νομοθεσία ορίζει σαφώς ότι καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να γίνει άμεσα ή έμμεσα υποχρεωτική σε ασθενείς. Αντιθέτως, η ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση επιβάλλει σε υγιή πληθυσμό την άμεση υποχρέωση διενέργειας τεστ, που αποτελεί ιατρική πράξη, με σαφή στόχο την έμμεση επιβολή του εμβολιασμού.

  • στις οδηγίες των τεστ αναγράφεται ότι αυτό διενεργείται εντός των πρώτων πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Επίσης, η παραπάνω οδηγία αποδεικνύεται από έγκυρες επιστημονικές έρευνες.
  • η απουσία ενημέρωσης ή ελλιπής ενημέρωση για ιατρικές πράξεις που καλούμαστε να υποβάλλουμε τους εαυτούς μας, για παρτίδες τεστ και μάσκες  που κρίθηκαν ακατάλληλες και γενικώς για τους λόγους που επιβάλλουν αντίστοιχες αποφάσεις.
  • καλλιεργείται διχαστικό κλίμα που αποπροσανατολίζει τους πολίτες από τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα της κοινωνίας.
  • εξακολουθεί να υπάρχει διάκριση των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη, και με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται τα υγειονομικά πιστοποιητικά, τα οποία δεν πιστοποιούν την μη νόσηση, αλλά αποτελούν πιστοποιητικά «κοινωνικών φρονημάτων».
  • η άμεση ή έμμεση παραδοχή μελών της Επιτροπής και πολλών επιστημόνων για την αποτυχία επίτευξης τείχους ανοσίας. Επίσης, οι δηλώσεις μελών της Επιτροπής για την λανθασμένη πρακτική να προσμετρώνται ως θάνατοι από covid ακόμη και όσοι ασθενείς κατέληξαν από άλλη αιτιολογία.

Η επιβολή ατεκμηρίωτων μέτρων, η μη ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών, η κατάλυση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων διαμορφώνουν καθεστώς ελέγχου και κατάργησης των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών.

Ο διαχωρισμός των πολιτών είναι ένας πάγιος σκοπός της κυβέρνησης, ανεξαρτήτως ιών και υγειονομικής κατάστασης.

Ο διχασμός των πολιτών αποτελεί  βασικό μέσο, ώστε να περνούν εύκολα όλα τα αντιλαϊκά  μέτρα που επιβάλλει.

Διαχωρισμός σημαίνει δαιμονοποίηση: κάποιοι χαρακτηρίζονται ως απόβλητοι, διαμορφώνονται γενικά συστήματα ελέγχου και αποκλεισμού τους και έτσι ο έλεγχος επεκτείνεται στους πάντες όλο και περισσότερο.

Η ψηφιοποίηση του ατόμου και η υποβάθμιση του σε άβουλο ον προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης διατηρείται και  με αυτόν τον τρόπο  ανανεώνεται, εμπλουτίζεται και  “τελειοποιείται”, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση κάθε ίχνους ατομικού και κοινωνικού δικαιώματος, πολιτικής, θρησκευτικής και ιδεολογικής ελευθερίας και πραγματικής ενημέρωσης για τα πραγματικά γεγονότα.

Ως πολίτες οφείλουμε να αντιδράσουμε, να καταγγείλουμε και να κινητοποιηθούμε.

Δεν αποδεχόμαστε τις διακρίσεις εις βάρος ισότιμων πολιτών. Δεν αποδεχόμαστε  αποφάσεις που από τη μια μεριά καταλύουν κάθε έννοια δικαίου και αξιοπρέπειας στο όνομα μιας«υγειονομικής καθαρότητας» και από την άλλη υποσκάπτουν το δικαίωμα στην πληροφόρηση, στην εργασία, στην ιατρική περίθαλψη, στην ατομική και κοινωνική ζωή και ελευθερία.

Δεν αποδεχόμαστε καμιά υποχρεωτική ιατρική πράξη.

Δεν αποδεχόμαστε τον ψηφιακό έλεγχο και την επεξεργασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Καταγγέλλουμε τον διαχωρισμό και τις διακρίσεις εις βάρος πολιτών, που έχουν δικαίωμα στην πληροφόρηση, στην ελεύθερη έκφραση και στην ελεύθερη επιλογή και συναίνεση στις ιατρικές πράξεις.

Κίνηση Εκπαιδευτικών ΜΑΖΙ”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Μάνος
Μάνος
1 year ago

Κατ’αρχήν είναι εξαιρετικά θετικό το ότι ξύπνησαν και κάποιοι εκπαιδευτικοί.
Υπάρχει θέμα όμως με την χρονική στιγμή! Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο το ότι ενεργοποιούνται τώρα που ακόμη και οι διπλό και τριπλό εμβολιασμένοι θεωρούνταν εμβολίαστοι!!! Αν τους εμβολιασμένους τους απάλλασαν από την διενέργεια αυτό διαγνωστικών ελέγχων είμαι βέβαιος πως ούτε που θα σκεφτόντουσαν να βγάλουν μία τέτοια ανακοίνωση… Αν ήταν, θα την είχαν βγάλει όταν “έτρεχαν” τα μέτρα πριν από ένα χρόνο! Αλλά τότε ήταν δυστυχώς εξαφανισμένοι! Απλά, για να μην ξεχνιόμαστε…