Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Μαυρωτάς: «Ο εμβολιασμός …ξεκλειδώνει τον αθλητισμό!»

Μαυρωτάς: «Ο εμβολιασμός …ξεκλειδώνει τον αθλητισμό!»

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι ο εμβολιασμός μπορεί να …ξεκλειδώσει τον αθλητισμό εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς. Προφανώς η τοποθέτηση αυτή αποτελεί …μήνυμα για το πώς οραματίζεται η κυβέρνηση την επόμενη ημέρα του αθλητισμού στη χώρα μας.


Ο γγΑ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση αυτή ελήφθη πριν από δύο εβδομάδες και υπεραμύνθηκε της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους φιλάθλους που παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο αθλητικός κόσμος πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός μπορεί να «ξεκλειδώσει» πολλά πράγματα στον αθλητισμό. Σε ότι αφορά σε αθλητές, αθλούμενους πολίτες αλλά και θεατές. «Το ζητούμενο για μας είναι να ξαναχτυπήσει η καρδιά του αθλητισμού και όχι να έχουμε μπρος πίσω με την πανδημία, να ανοίγουμε και να κλείνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαυρωτάς διαχώρισε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις αθλητικές εκδηλώσεις σε σχέση με άλλες δραστηριότητες της δημόσιας ζωής. Τόνισε ότι η παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί για παράδειγμα με την μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

“Οφείλουμε να βλέπουμε το συμφέρον της κοινωνίας”

Αναφορικά με τις αντιδράσεις οργανωμένων οπαδών για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όσους παρακολουθούν αθλητικές εκδηλώσεις, ο γγΑ έκανε σαφές. Οφείλουμε να βλέπουμε τη συνολική εικόνα και το συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε. Οι ΠΑΕ αντιμετώπισαν πολύ θετικά το μέτρο διότι με την τήρησή του δημιουργείται ένα ασφαλές πλάνο σε βάθος χρόνου για τον καλύτερο προγραμματισμό τους, χωρίς πισωγυρίσματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους παίκτες που καταλαβαίνουν ότι με τον εμβολιασμό, εκτός των άλλων, γίνεται πιο ασφαλής. Και πιο εύκολη η αθλητική τους καθημερινότητα εν μέσω της πανδημίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments