Αρχική Αθλητικά νέα Βόλεϊ Ματς «θρίλερ», νικητής ο Κλεάνθης!

Ματς «θρίλερ», νικητής ο Κλεάνθης!

2
kleanthis panigiria
Dodekanisos

Του Φώτη Αντωνά
Ο Κλεάνθης κατάφερε να κάνει το 2 στα 2 στο κλειστό του Διαγόρα με αντίπαλο τον «γηραιό», σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς αφού κρίθηκε στο ταιμ μπρέικ. Ήταν μια αναμέτρηση που διήρκησε περισσότερο από δυο ώρες και είχε να προσφέρει πάρα πολλές συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο που έδωσε το παρών και σχεδόν γέμισε το γήπεδο. Δεν έλειψαν μάλιστα και οι εντάσεις με τον πρώτο διαιτητή Νίκο Χατζησταυρίδη να αναγκάζεται στο 4ο σετ να διακόψει για λίγο το παιχνίδι καθώς άκουγε βωμολοχίες από μερίδα φιλάθλων του Κλεάνθη. Απείλησε μάλιστα να διακόψει οριστικά τον αγώνα.
1ο σετ
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αλλά ο Διαγόρας αντέδρασε γρήγορα. Ο Κλεάνθης προσπάθησε να ξεφύγει όμως οι παίκτες του Κώστα Καρπαθάκη κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια μέχρι τα μισά του πρώτου σετ. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πέρασαν με πέντε πόντους μπροστά (12-17) αλλά οι «κυανέρυθροι» παίζοντας καλή άμυνα αλλά και επίθεση έφθασαν στο -2. Κάπως έτσι συνέχισε το πρώτο σετ φθάνοντας στο 21-21 αλλά ο Κλεάνθης κάνοντας λιγότερα λάθη κατάφερε να κάνει το 1-0 με 22-25.
2ο σετ
Με την διαφορά να μην ξεπερνά τους δύο πόντους το δεύτερο σετ έφθασε στο 7-7. Παίζοντας πιο προσεκτικά ο Διαγόρας μπήκε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 11-9 αλλά οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν αρκετά ψύχραιμοι και κάνοντας ένα σερί 5-0 έφεραν το παιχνίδι στο 11-14. Ο Διαγόρας με αρκετά λάθη στην επίθεση αλλά με σωστή άμυνα κατάφερε να μειώσει στον πόντο (16-17) αλλά με ένα σερί 4-1 οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 17-21 φέρνοντας τους γηπεδούχους ένα βήμα πριν χάσουν και το 2ο σετ. Ο Κώστας Καρπαθάκης όμως ψήλωσε το σχήμα του βάζοντας σε αυτό το σημείο τον Δικαστόπουλο και με καλό μπλοκ κατάφερε να γυρίσει το σετ σε 23-22. Ο Κλεάνθης κατάφερε να ισοφαρίσει σε 23-23 αλλά ο Καρύδας πήρε πάνω του ομάδα και με δύο συνεχόμενους πόντους έκανε το 25-23 και έτσι ο Διαγόρας ισοφάρισε σε 1-1.
3ο σετ
5-5, 7-7, 10-10. Κάπως έτσι πήγαινε η αρχή του 3ου σετ. Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να πάνε μέχρι και δύο πόντους μπροστά αλλά οι παίκτες του «γηραιού» έφεραν ξανά το παιχνίδι στα ίσα (13-13). Σχεδόν πόντο πόντο πήγαν οι δύο ομάδες μέχρι το 17-17. Στη συνέχεια οι παίκτες του Κλεάνθη πήραν κεφάλι στο σκορ (19-21) αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη κάνοντας το 21-21 (με τον 21ο πόντο τους να είναι πόντος ψυχολογίας). Παίζοντας πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση ο Διαγόρας έγραψε στο ταμπλό 23-21 και 25-22 κάνοντας το 2-1.
4ο σετ
Στο 4ο σετ και ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 3-1 ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε το παιχνίδι. Κάλεσε τους δύο αρχηγούς των ομάδων και τους ενημέρωσε ότι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων τον …έλουζαν με διάφορα Γαλλικά. Ο αρχηγός του Κλεάνθη, Καρτσωνάκης, πήγε στην εξέδρα, μίλησε με τους φιλάθλους και αυτοί στη συνέχεια αποχώρησαν από το γήπεδο. Αυτή η 5λεπτη διακοπή φαίνεται στοίχισε στον Διαγόρα αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-6 αλλά κατάφερε γρήγορα να μπει στο παιχνίδι κάνοντας το 7-7. Ο Κλεάνθης παίζοντας πολύ καλή επίθεση πήγε το σκορ στο 7-11. Οι «κυανέρυθροι» όμως ήταν εκεί και για άλλη μια φορά έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (13-13, 16-16 και 18-18) και μάλιστα πέρασαν μπροστά στο σκορ με 22-19 με δύο άσους του Δικαστόπουλου. Δραματική ήταν η συνέχεια του 4ου σετ αφού και οι δύο ομάδες ήτανε ιδιαίτερα προσεκτικές φθάνοντας κερδίσει το σετ με 28 – 26 κάνοντας το 2-2.
5ο σετ
Όπως ήταν αναμενόμενο το τάιμ μπρέικ πήγαινε σχεδόν πόντο πόντο μέχρι που ο Διαγόρας κατάφερε να ξεφύγει με 3 (10-7) αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν ήταν αρκετό. Σταθερά μείωναν οι φιλοξενούμενοι (12-9 και 12-11) και με ένα καρφί του Κλαδίτη οι Παραδεισιώτες έφεραν το παιχνίδι στο 12-12. Μία λάθος επίθεση των γηπεδούχων αρκούσε για να γίνει το 12-13 και κάνοντας ένα μόνο λάθος ο Κλεάνθης κέρδισε το σετ με 13 – 15 και παράλληλα τον αγώνα.
Τα σετ: 25 – 22 (27’), 23 – 25 (22’), 22 – 25 (27’), 28 – 26 (35’) και 15 – 13 (17’)
Διαιτήτευσαν οι κ. Ν. Χατζησταυρίδης, Σ. Γκέκας και Ν. Κρίτσα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Α. Μεϊντανής, Ευθ. Καλημεράκης, Κ. Μπόνης, Ι. Καρλυδας, Γ. Δεληγιώργης, Μπόλιγκ Πλατής, Αλ. Παπαστάμος, Ι. Δικαστόπουλος, Μ. Γεράκης, Β. Γκλάρας, Μ. Ζουρούδης, Αλ. Δεληγιώργης
ΚΛΕΑΝΘΗΣ: Γ. Τρίχας, Κ. Βολοτσάκας, Δ. Σαρικάς, Ν. Τζανουδάκης, Γ. Γιακουμάρος, Ν. Πότσου, Δ. Κώτης, Αλ. Μάνης, Εμ. Λολάκης, Στ. Σταυριανός, Δ. Καρτσωνάκης, Αν. Κλαδίτης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
opados
opados
10 years ago

….πολύ που τον ένοιαξε… η ήττα… αυτός τα λεφτά του να παίρνει… και να παίζει αλλού…οι υπεύθυνοι του Διαγόρα…

ratsclub
ratsclub
10 years ago

kueioi tous news12 poia gallika akouse o k.xatzhstauridis??einai gallika to oti kapoios filathlos mas ton eipe kefte????den ton evrise oute to spiti oute th mana tou…ton eipe to ofthalmofanes….KIOFTES…kai panw ap ola ASXETOS