Αρχική Επικαιρότητα Μαθητής έχει «εξαφανιστεί» δύο χρόνια από το σχολείο λόγω μάσκας

Μαθητής έχει «εξαφανιστεί» δύο χρόνια από το σχολείο λόγω μάσκας

0
skai.gr
Dodekanisos

Μαθητής του νησιού μας στο δεύτερο δημοτικό σχολείο Ρόδου, έχει να εμφανιστεί στην τάξη του εδώ και δύο χρόνια!

Την αποκάλυψη έκανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου,  Μ. Βιτζηλαίος. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι υπεύθυνοι για την «εξαφάνιση» του μαθητή, είναι οι γονείς, που δεν επιθυμούσαν το παιδί τους να φοράει μάσκα, για να παρακολουθεί τα μαθήματα.

«Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο παιδάκι, που δεν έχει δει ακόμα σχολείο», τόνισε, ο διευθυντής. 

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό έχει σημειωθεί και στην περιοχή της Δράμας. Ειδικότερα, τρεις μαθητές έχασαν την περσινή χρονιά επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν τα self test δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόδρομος Φωτακίδης, καθηγητής Λυκείου στη Δράμα. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι φέτος οι δύο από τους τρεις μαθητές, αδέλφια, «χάθηκαν», δηλαδή δεν επανεμφανίστηκαν ποτέ στο σχολείο.

Η απάντηση της Υπουργού Παιδείας

Η Νίκης Κεραμέως αφού έκανε λόγω για μεμονωμένα περιστατικά οικογενειών που κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι, απαντώντας στην καταγγελία που έκανε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής δημοτικού σχολείου στη Ρόδο για μαθητή που έχει να εμφανιστεί δύο χρόνια λόγω απόφασης των γονιών του, η Νίκη Κεραμέως σχολίασε ότι οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες. Η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι υποχρεωτική και γι’ αυτό επιλαμβάνεται η εισαγγελία. 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments