Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Μάσκες και αποστάσεις επ’ αόριστο και για τους εμβολιασμένους!»

«Μάσκες και αποστάσεις επ’ αόριστο και για τους εμβολιασμένους!»

0
Dodekanisos

Οι μάσκες προσώπου αλλά και οι κοινωνικές αποστάσεις είναι φανερό πως θα μας …συνοδεύουν για πολύ καιρό ακόμα. Είναι κάτι που ουσιαστικά παραδέχεται και ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκαθαρίζοντας πλέον και επίσημα ότι τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να ισχύουν επ’ αόριστο ακόμα και για τους εμβολιασμένους.

Σύμφωνα με τη Δρ. Mariangela Simao, βοηθός γενικός διευθυντής του ΠΟΥ στον τομέα φαρμάκων και προϊόντων υγείας, «το εμβόλιο από μόνο του δεν θα σταματήσει την μετάδοση του ιού».

Η ίδια επεσήμανε πως η «δέλτα παραλλαγή που κυκλοφορεί σημαίνει ότι οι εντολές για μάσκα και η κοινωνική απόσταση θα πρέπει να συνεχιστούν επ’ αόριστον! Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες με συνέπεια, να βρίσκονται σε αεριζόμενους χώρους, υγιεινή χεριών… τη φυσική απόσταση, να αποφεύγουν το πλήθος. Αυτό εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Δεδομένου ότι ενδέχεται να υπάρχουν νέες παραλλαγές του COVID για τα επόμενα χρόνια, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι καλύψεις προσώπου και οι κανόνες κοινωνικής απόστασης δεν θα τελειώσουν πλήρως σε κανένα σημείο στο εγγύς μέλλον, παρά το γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις άρχισαν να άρουν τους περιορισμούς.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments