Αρχική Videos “Μας τιμωρούν επειδή δεν εφαρμόσαμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας”

“Μας τιμωρούν επειδή δεν εφαρμόσαμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας”

0

«Δεν εφαρμόσαμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας και για τον λόγο αυτό μας τιμωρούν», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Τιφλίδας Κάχα Καλάτζε σε δηλώσεις που έκανε σχολιάζοντας την άρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραχωρήσει στη Γεωργία το καθεστώς της υποψήφιας χώρας για ένταξη. Ο ίδιος τόνισε ότι η άρνηση αυτή «έχει πολιτικά κίνητρα» και πρόσθεσε και τα εξής: «Η Γεωργία όχι μόνο άξιζε το καθεστώς της υποψήφιας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα έπρεπε να ήταν πρώτη στη σειρά. Η χώρα μου προηγήθηκε τόσο της Ουκρανίας όσο και της Μολδαβίας όσον αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η κυβέρνηση της Γεωργίας είναι πρόβλημα για αυτούς, γιατί δεν εντάσσεται στις κυρώσεις, δεν ξεκινά πόλεμο και δεν ανοίγει δεύτερο μέτωπο στη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έχοντας σφραγίσει μια Συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΕ το 2016, η Γεωργία υπέβαλε αίτηση για ένταξη τον περασμένο Μάρτιο, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Το Κίεβο και το Κισινάου το έκαναν περίπου την ίδια περίοδο.
Στις 23 Ιουνίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χορήγησε καθεστώς υποψηφιότητας στην Ουκρανία και τη Μολδαβία. Όσον αφορά την Τιφλίδα, οι Βρυξέλλες απλώς αναγνώρισαν την «ευρωπαϊκή της προοπτική», δηλώνοντας την προθυμία τους «να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας χώρας μόλις ληφθούν υπόψη οι εκκρεμείς προτεραιότητες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments