Αρχική Videos “Μας στοχοποιούν, θέλουν να μας βάλουν σε πόλεμο με τη Ρωσία!”

“Μας στοχοποιούν, θέλουν να μας βάλουν σε πόλεμο με τη Ρωσία!”

0

«Η χώρα αντιμετωπίζει την πραγματική απειλή να στοχοποιηθεί από μια …συνωμοσία για να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο εναντίον της Ρωσίας!». Αυτό επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Irakly Garibashvili, προειδοποιώντας μάλιστα τους Βουλευτές.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους ότι η χώρα μας δεν έχει ενταχθεί ακόμη ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε στο ΝΑΤΟ. Δεν έχουμε εγγυήσεις ασφαλείας και θα ήθελα να επαναλάβω ότι το 20% της χώρας μας βρίσκεται υπό την κατοχή της πυρηνικής ενέργειας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας.

Σύμφωνα με τον Γκαριμπασβίλι, υπάρχουν δυνάμεις στη Γεωργία που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. Ανέφερε τις διαδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται τακτικά στη Γεωργία από τον Φεβρουάριο του 2022, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

«Ποιος πατριώτης ή πολιτική δύναμη που επιδιώκει να προστατεύσει το εθνικό συμφέρον θα επιχειρούσε να ανατρέψει ή να αλλάξει την κυβέρνηση σε μια περίοδο που η περιοχή μας βρίσκεται εν μέσω μιας εξαιρετικά περίπλοκης κρίσης;» ρώτησε ρητορικά.

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2022, ο Garibashvili είπε ότι η χώρα του δεν θα ενταχθεί στις αντιρωσικές κυρώσεις υπό το πρίσμα των δικών της εθνικών συμφερόντων. Η απόφασή του επικρίθηκε από τις αρχές στην Ουκρανία και μέλη της γεωργιανής αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν τη γεωργιανή κυβέρνηση ότι ακολουθεί φιλορωσικές πολιτικές και αρνείται να στηρίξει την Ουκρανία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments