Αρχική Videos “Μας επιτίθενται επειδή αρνούμαστε να υποταχθούμε στους ξένους”

“Μας επιτίθενται επειδή αρνούμαστε να υποταχθούμε στους ξένους”

0

To γεγονός πως η Ουγγαρία και η Σερβία βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και δέχονται ουσιαστικά επίθεση από «φιλελεύθερες δυνάμεις», όπως είπε, επειδή υπερασπίζονται τα Εθνικά τους συμφέροντα, τόνισε με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιάρτο. Η τοποθέτηση του έγινε με αφορμή και τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σερβία που οδήγησαν σε παραίτηση του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς από τη θέση του αρχηγού του κόμματος.

«Γιατί μας επιτίθενται; Επειδή εμείς, Ούγγροι και Σέρβοι, υπερασπιζόμαστε εμάς και τα εθνικά μας συμφέροντα, και μπορούμε να το κάνουμε επειδή έχουμε ισχυρούς ηγέτες. Μας επιτίθενται επειδή θέλουμε ειρήνη στην Ουκρανία. Μας επιτίθενται γιατί εμμένουμε στις οικογενειακές μας αξίες και αρνούμαστε να υποταχτούμε στους ξένους», είπε ο Σιγιάρτο.

Η Ουγγαρία έχει επανειλημμένα αρνηθεί να στηρίξει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Μόσχας από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, η Βουδαπέστη απέρριψε τους περιορισμούς στη ρωσική πυρηνική ενέργεια στα τέλη Μαΐου. Η χώρα δεν θα δεχτεί ούτε θα υποστηρίξει κυρώσεις σε αυτόν τον τομέα καθώς θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ουγγαρίας, δήλωσε ο Szijjártó.
Και η Σερβία δεν επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης. Ο Βούτσιτς έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει δημόσια την ικανότητα της Σερβίας να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments