Αρχική Αθλητικά νέα Μάρτιν Πάκουλα: «Το εμβόλιο δεν είναι εργαλείο εκβιασμού»

Μάρτιν Πάκουλα: «Το εμβόλιο δεν είναι εργαλείο εκβιασμού»

0
Victorian Sports Minister Martin Pakula has hit back at explosive claims from the father of Novak Djokovic about the Australian Open. Pic: Getty
Dodekanisos

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την συμμετοχή στο Australian Open, είναι για την προστασία όλων και όχι προσπάθεια εκβιασμού του Νόβακ Τζόκοβιτς, λέει ο υπουργός Αθλητισμού της Βικτώριας, Μάρτιν Πάκουλα.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, έχει ανακοινώσει ότι μόνο εμβολιασμένοι θα μπορούν να πάρουν μέρος στο Australian Open. Την ίδια στιγμή παραμένει άγνωστο αν ο Τζόκοβιτς θα ταξιδέψει στη Μελβούρνη. Θυμίζουμε ότι έχει εκφράσει ανοικτά την άρνησή του για τα εμβόλια.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πατέρας του Σέρβου τενίστα, Σρένταν Τζόκοβιτς διαμήνυσε ότι ο Νόβακ δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς

Στον αντίποδα, ο Μάρτιν Πάκουλα απαντάει ότι η εντολή εμβολίου ισχύει για όλους τους αθλητές στην πολιτεία της νότιας Αυστραλίας. 

«Εάν είστε επισκέπτης Διεθνής τενίστας ή επισκέπτης αθλητής οποιουδήποτε είδους, είναι η ευθύνη σας απέναντι στην κοινότητα στην οποία σας καλωσορίζουν», τονίζει. Και προσθέτει: «Αυτός είναι ο λόγος που ζητάμε από τους Διεθνείς ”αστέρες” του τένις να ακολουθήσουν τις ίδιες απαιτήσεις με τους Βικτωριανούς. Δεν πρόκειται για εκβιασμό. Αλλά για τη διασφάλιση της προστασίας της κοινότητας. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πραγματικά ελπίζω ο Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί και να δηλώσει συμμετοχή στο τουρνουά. Παρόλα αυτά αν επιλέξει να μην το κάνει, αυτό είναι δικό του θέμα», τελειώνει ο υπουργός υγείας της Βικτώριας. 

Mέσα σε όλο αυτό το ντόμινο εξελίξεων, ο Τζόκοβιτς σε πρόσφατες δηλώσεις του έχει δηλώσει λιτά και κοφτά ότι: «Θα πρέπει να περιμένουμε και θα δούμε».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, αναφέρουν ότι η διοργάνωση έχει τεθεί σε κίνδυνο. Τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού έχουν εγείρει ανησυχίες στους διοργανωτές.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments