Αρχική Αθλητικά νέα Maradona Cup με την συμμετοχή Μπόκα Τζούνιορς και Μπαρσελόνα

Maradona Cup με την συμμετοχή Μπόκα Τζούνιορς και Μπαρσελόνα

0
saudigazette.com.sa
Dodekanisos

Το Maradona Cup, το οποίο θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Μπαρσελόνα είναι φιλική αναμέτρηση στην μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα

Το Maradona Cup θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος στο «Mrsool Park» της πόλης Riyadh, πρωτεύουσας της Σαουδικής Αραβίας. Γήπεδο το οποίο έχει χωρητικότητα περί τους 25 χιλιάδες θεατές.

Το γεγονός επιβεβαίωσαν τόσο η Μπαρσελόνα όσο και η Μπόκα Τζούνιορς με ξεχωριστές αναρτήσεις τους αντίστοιχα. 

Θυμίζουμε πως ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είχε αγωνιστεί και για τους δύο συλλόγους. Ο Αργεντινός είχε φορέσει δύο ξεχωριστές χρονιές τη φανέλα της Μπόκα. Η πρώτη ήταν την σεζόν 1981/82. Τότε είχε κατακτήσει το τουρνουά Metropolitan. Ενώ η δεύτερη χρονιά του ήταν η επιστροφή το 1995. Είχε αγωνιστεί μέχρι το 1997, πριν κλείσει την καριέρα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Στον αντίποδα στην Μπαρσελόνα, αγωνίστηκε δύο διαδοχικές χρονιές, 1982/83 και 1983/84, κατά τη διάρκεια των οποίων έπαιξε συνολικά 58 παιχνίδια και κέρδισε τρεις τίτλους: το κύπελλο, το λιγκ καπ και το σούπερ καπ Ισπανίας.

Τέλος, «μπλαουγκράνα» και «μποστέρος», έχουν συναντηθεί δέκα φορές στο παρελθόν. Πιο πρόσφατη για το τρόπαιο Joan Gamper το 2018 (νίκη 3-0 για την Μπάρσα). Μάλιστα πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο σύλλογος της Βαρκελώνης θα αγωνιστεί στη Σαουδική Αραβία. Είχε προηγηθεί η διεξαγωγή του σούπερ καπ Ισπανίας για το 2020, το οποίο είχε κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης με 4-1 στα πέναλτι έναντι της Ατλέτικο. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments