Αρχική Επικαιρότητα Μανωλόπουλος: «Λάθος να μπαίνουν στις τάξεις ανεμβολίαστοι»

Μανωλόπουλος: «Λάθος να μπαίνουν στις τάξεις ανεμβολίαστοι» [vid]

0
Φωτογραφία: skai.gr
Dodekanisos

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών έστειλε ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος. Ο καθηγητής μιλώντας στην εκπομπή «ΣΚ Παρέα», εξέφρασε την ελπίδα ότι η επιφυλακτικότητα των γονέων θα αρχίζει να αντιστρέφεται. Παράλληλα τους κάλεσε σιγά – σιγά να σκεφτούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση εφόσον υπάρχει η δυνατότητα αυτή.

Ο κ. Μανωλόπουλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών αποτελεί συνθήκη για ομαλή εκπαίδευση, ειδάλλως όπως είπε, «φοβάμαι ότι θα ανοίξουν τα σχολεία για να κλείσουν». «Κάθε παιδί, καθένας που εμβολιάζεται κερδίζουμε κάτι και σαν κοινωνία και το ίδιο το άτομο που εμβολιάζεται», σημείωσε.

Κίνδυνος για αντιεμβολιαστικά κηρύγματα ή κηρύγματα φόβου από εκπαιδευτικούς

Ο καθηγητής εξέφρασε την άποψη ότι εκπαιδευτικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι δεν πρέπει να εισέλθουν στις σχολικές αίθουσες και να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αντιεμβολιαστικό κήρυγμα ή κήρυγμα φόβου στα παιδιά.

«Πέρα από το υγειονομικό κομμάτι νομίζω ότι είναι λάθος εκπαιδευτικά. Άνθρωποι που είναι είτε αντιεμβολιαστές, είτε φοβούνται, να μπαίνουν (στην τάξη) και στην ερώτηση των μαθητών ”γιατί δεν έχετε εμβολιαστεί” να κάνουν αντιεμβολιαστικό κήρυγμα ή κήρυγμα φόβου στα παιδιά, που στο σπίτι προσπαθούμε να τα εκπαιδεύσουμε να σκέφτονται ορθολογικά και σωστά» σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Δείτε το βίντεο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments