Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Μανιάς: ” Το ποδόσφαιρο με γεμίζει”

Μανιάς: ” Το ποδόσφαιρο με γεμίζει”

0
beach_soccer_10
Dodekanisos
H ζωή σε μια επαρχιακή ομάδα μερικές φορές μπορεί να γίνει απρόβλεπτη…Λίγα πρόσωπα από την κοινωνία ενός επαρχιακού συλλόγου έχουν την ευκαιρία να φύγουν από το νησί και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο σε μια άλλη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος. Ο Μιχάλης Μανιάς είναι από τους ποδοσφαιριστές που άρχισε από νωρίς να κλωτσάει τη μπάλα και συγκεκριμένα στα οχτώ του χρόνια. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Απόλλωνα ενώ παράλληλα πέρασε από όλα τα τμήματα της Μικτής μέχρι που στα δεκαπέντε του αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα του Ερμή.Εκεί έκατσε για δύο χρόνια ώσπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ομάδα λόγω σπουδών. Πλέον παρακολουθεί το τελευταίο έτος της γυμναστικής ακαδημίας ενώ παράλληλα ασχολείται ενεργά με το ποδόσφαιρο αφού διατέλεσε ποδοσφαιριστής σε ομάδες της πρωτεύουσας όπως στο Μοσχάτο Δ΄εθνική (2007-2009), Π.Α.Ο. Ρουφ (Γ΄εθνική ) για ενάμιση χρόνο ενώ το τελευταίο εξάμηνο αγωνίζόταν στην Γλυφάδα (Δ’ εθνική). Με αφορμή την εντυπωσιακή συμμετοχή του στο τουρνουά Beach Soccer την περασμένη εβδομάδα, το news12.gr  θέλησε να συνομιλήσει με τον νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που μας παραχώρησε μια συνέντευξη εκ βαθέων , αποκαλύπτοντας μας τόσο τα όνειρα που έχει όσο και τα σχέδια του για το μέλλον.

Μιχάλη θα αρχίσω με μια τετριμμένη ερώτηση αλλά σημαντική. Τι είναι το ποδόσφαιρο για σένα;
Το ποδόσφαιρο για μένα είναι τρόπος ζωής, είναι η μεγάλη μου αγάπη. Δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη μπάλα…

– Είσαι μόλις  21 χρονών και όμως έχει ήδη αγωνιστεί σε επαγγελματικές κατηγορίες, είσαι ικανοποιημένος  με την μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο του ποδοσφαίρου;
Μπορώ να πω πως ναι…

-Έχεις βλέψεις για παραπάνω ή σου αρκεί που έφτασες μέχρι εδώ; Φυσικά και έχω βλέψεις για να παίξω σε μεγαλύτερη κατηγορία από την Γ΄εθνική που έχω αγωνιστεί μέχρι τώρα.

-Ποιο είναι δηλ. το όνειρο σου;
Δεν έχει όριο στα όνειρα…όσο πιο ψηλά μπορώ από Α’ Εθνική γιατί όχι και εξωτερικό.

-Είσαι διατεθημένος να κάνεις θυσίες για να πετύχεις τουσ στόχους σου;
Φυσικά χωρίς προσπάθεια και θυσίες δε μπορείς να πετύχεις τίποτα στη ζωή σου.

-Τώρα ζεις στην Αθήνα λόγω σπουδών και από ότι γνωρίζουμε είσαι φοιτητής στη γυμναστική ακαδημία, τυχαία η επιλογή;
Όχι καθόλου, ήταν επιλογή μου να γίνω γυμναστής, θεωρούσα πως είναι κάτι που μου ταιριάζει. Πλέον είμαι στο τελευταίο έτος αλλά δε σκέφτομαι να γυρίσω σύντομα στο νησί.

-Ποιοί είναι οι λόγοι που σε κρατάνε εκεί;
Στην Αθήνα έχεις περισσότερες ευκαιρίες να εξελιχθείς. Πίο εύκολα σε εντοπίζει κάποιος έδω παρά στην επαρχία.

Αν σου γινόταν πρόταση από Ρόδο ή Διαγόρα , θα το σκεφτόσουν σοβαρά να επιστρέψεις;
Μέχρι τώρα δεν είχα κάποια πρόταση από Ρόδο ή Διαγόρα, αλλά αν είχα σίγουρα θα την σκεφτόμουν σοβαρά.Θεωρώ πως το να αγωνιστώ σε μια από τις δύο μεγάλες ομάδες του νησιού μου είναι τιμή μου , όμως προς το παρόν τον πρώτο λόγο έχουν οι σπουδές μου.

-Το επάγγελμα που ακολουθείς πιστεύεις ότι παίζει ρόλο στην εξέλιξη σου ως ποδοσφαιριστής;
Σίγουρα παίζει το ρόλο του , αλλά δε νομίζω πως είναι ο πιο σημαντικός.

-H σχέση σου με την προπονητική ποια είναι; Φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από χρόνια να κοουτσάρει;
Ναι σίγουρα και το επάγγελμα μου το ευνοεί, απλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να σκεφτώ κάτι τέτοιο.

-Ποιές διαφορές έχεις εντόπισει μεταξύ των τοπικών πρωταθλημάτων και των πρωταθλημάτων της πρωτεύουσας;
Δεν πιστεύω πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές και αυτό το επιβεβαιώνουν οι μεταγραφικές κινήσεις που κάνουν οι ομάδες της Ρόδου. Τώρα όσον αφορά οργανωτικά δεν νομίζω να γίνεται κάτι περισσότερο και διαφορετικό στην Αθήνα από το τοπικό πρωτάθλημα στο νησί.

Ποιές δυσκολίες αντιμετώπισες όταν έφυγες από τη Ρόδο και πήγες σε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας;
Δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερες δυσκολίες γιατί οι παράγοντες του Μοσχάτου, ο προπονητής και οι συμπαίχτες μου με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο σαν να ήμουν χρόνια στην ομάδα.

-Σίγουρα όμως εκεί ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος…
Ναι όντως ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος γιατί οι περισσότερες ομάδες έχουν μεγάλα ρόστερ πάνω από είκοσι πέντε ποδοσφαιριστές. Ουδεν κακό αμιγές καλού λέει όμως μια σοφή παροιμία…Όσο μεγαλύτερος είναι ο αναταγωνισμός τόσο περισσότερο βελτιώνεσαι έτσι ώστε να παραμείνεις ή να γίνεις εξίσου ανταγωνιστικός.

-Μιχάλη σε είδαμε πρόσφατα να λαμβάνεις μέρος στο τουρνουά Beach Soccer που έγινε στο Φαληράκι και μάλιστα είχες μια πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Εκτός από το ποδόσφαιρο με τί άλλα άθληματα ασχολείσαι;
Λόγω των σπουδών μου με πολλά , αλλά το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο μου, σε αυτό αφιερώνω περισσότερο χρόνο και αυτό με γεμίζει πιο πολύ από όλα.

-Παίζεις και ποδοβόλλεϊ;
Ναι, αλλά από ότι είδα εδώ ειναι λίγο διαφορετικό. Εμείς για παράδειγμα το παίζουμε με τρεις μπαλιές και εσείς με μία. Εδώ μοιάζει περισσότερο με κεφαλιές …

-Τι είναι αυτό που δε σου αρέσει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;
Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ύπαρχει έλλειψη πολιτισμού με αποτέλεσμα να παρατηρείται βία στα γήπεδα και σύμφωνα με τα πρόσφατα γεγονότα για τα στημένα, αναξιοπιστία. Όλοι θέλουμε  να βλέπουμε τα γήπεδα γεμάτα και ποδοσφαιριστές και φιλαθλοι αλλά με όλα αυτά που γίνονται και ακούγονται δύσκολα θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

-Τελειώνοντας θα ήθελα να σε ρωτήσω , πού θα σε δούμε να αγωνίζεσαι τη νέα σεζόν, έχεις καταλήξει σε κάποια ομάδα;
Ακόμα δε γνωρίζω να σας πω. Έχω τρεις προτάσεις , αλλά ακόμα δεν έχω επιλέξει τι θα κάνω.

-Ποιές είναι αυτές οι ομάδες;
Δεν μπορώ ακόμα να ανοίξω τα χαρτιά μου . Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η μια είναι Γ΄εθνική και οι δύο Δ΄.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments