Αρχική Videos Μακρόν: “Δεν είναι συμφέρον της Κίνας να στείλει όπλα στη Ρωσία!”

Μακρόν: “Δεν είναι συμφέρον της Κίνας να στείλει όπλα στη Ρωσία!”

0

«Αν η Κίνα στείλει όπλα στη Ρωσία θα ήταν συνένοχη σε παραβίαση του Διεθνούς δικαίου», είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν όπως μετέδωσε το Reuters, στο περιθώριο της επίσκεψης του στη χώρα. Πρόσθεσε ότι «δεν είναι προς το συμφέρον της να παρέχει όπλα στους Ρώσους.

«Το συμφέρον της Κίνας δεν είναι να έχει έναν διαρκή πόλεμο», τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στη συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ότι δεν πρόκειται να απειλήσει την Κίνα με κυρώσεις. Στις 18 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken ισχυρίστηκε ότι η Κίνα «εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο να παράσχει βοήθεια στη Ρωσία», προσθέτοντας ότι μπορεί να περιλαμβάνει πυρομαχικά και όπλα. Σε απάντηση, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Μάο Νινγκ είπε ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν αποδέχεται τον εξαναγκασμό ή την πίεση στις κινεζο-ρωσικές σχέσεις από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της υποτιθέμενης στρατιωτικής βοήθειας της Κίνας στη Ρωσία.

Ο Μακρόν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ταξίδεψαν στην Κίνα για μια επίσκεψη που θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Μακρόν στην Κίνα εδώ και 3,5 χρόνια, από τότε που επισκέφθηκε το Πεκίνο το φθινόπωρο του 2019 κατά την πρώτη του θητεία στο γραφείο. Ο Μακρόν σχεδιάζει να επικεντρωθεί στη σύγκρουση στην Ουκρανία και στους διμερείς γαλλοκινεζικούς δεσμούς, ειδικά στον οικονομικό τομέα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments