Αρχική Videos Μακρόν: “Ακούω την οργή του κόσμου, όμως…”

Μακρόν: “Ακούω την οργή του κόσμου, όμως…”

0

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε διάγγελμα του ότι ακούει την οργή του κόσμου για την αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64, αλλά επέμεινε ότι ήταν απαραίτητη. Πρόσθεσε ότι «αυτές οι αλλαγές ήταν απαραίτητες για να διασφαλιστεί η σύνταξη όλων», αφού θέσπισε το νόμο για τις συντάξεις το Σάββατο. «Το να εργαζόμαστε σταδιακά περισσότερο παράγει επίσης περισσότερο πλούτο για ολόκληρη τη χώρα μας», πρόσθεσε. Ο Μακρόν αναγνώρισε επίσης την οργή για την αύξηση των τιμών και των θέσεων εργασίας που «δεν επιτρέπουν σε πάρα πολλούς Γάλλους να ζήσουν καλά».

Πριν από την ομιλία του Μακρόν, οι αντίπαλοι της μεταρρύθμισης κάλεσαν τον κόσμο να βγει στους δρόμους …χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια σε όλη τη Γαλλία. «Ο Μακρόν δεν θα μας ακούσει; Δεν θα τον ακούσουμε και εμείς», ανακοίνωσαν χαρακτηριστικά. Η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις τώρα που έχει τεθεί σε ισχύ ο νόμος για τις συντάξεις. «Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες… είμαστε αποφασισμένοι να επιταχύνουμε», είπε.

Αποδυναμωμένη στο κοινοβούλιο, όπου η κεντρώα συμμαχία του έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές πέρυσι, η κυβέρνηση του Μακρόν πρέπει να λάβει υποστήριξη από νομοθέτες από διάφορες πολιτικές δυνάμεις για να προχωρήσει το πρόγραμμά του. Αυτό είναι πιθανό να είναι ένα δύσκολο έργο στο ταραχώδες κλίμα διαμαρτυρίας που πυροδοτήθηκε από τις αλλαγές της συνταξιοδότησής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments