Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Μαγκαφάς Γ.: “Θα το κάνω μέχρι να γεράσω”

Μαγκαφάς Γ.: “Θα το κάνω μέχρι να γεράσω”

0
magafas_giorgos
Dodekanisos
Συμμετείχε στον Μαραθώνιο Αγάπης, και σίγουρα εντυπωσίασε όχι μόνο για την ταχύτητά του, αλλά για την ηρεμία και την απλότητά του.
Πρόκειται για τον Γιώργο Μαγκαφά, έναν αθλητή στίβου (του ΓΑΣ Υγεία Ρόδου-Καμείρου), που έδειξε το μεγάλο και εντυπωσιακό ταλέντο που διαθέτει, σ΄ έναν Φιλανθρωπικό Αγώνα δρόμου που πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή η Ομάδα Εθελοντών Κρεμαστής.
Ο Γιώργος Μαγκαφάς αφού ευχαρίστησε του διοργανωτές αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Αγάπης, μίλησε σε γνωστή ιστιοσελίδα του νησιού μας αναφερόμενος τόσο στην παρουσία του στην εκδήλωση, όσο και για τα μελλοντικά του σχέδια του, λέγοντας τα εξής: 

“Γυμνάζομαι επαγγελματικά, και σκοπεύω να το κάνω μέχρι να γεράσω! Βασικός μου μελλοντικός στόχος είναι να γίνω προπονητής! Αλλά, έχω ακόμη ένα όνειρο: όταν κάποια στιγμή κρίνω ότι μπορώ, θα λάβω μέρος και σε κάποιον “Σπάρταθλον” αγώνα!” (σ.σ.: Πρόκειται για έναν υπερμαραθώνιον που γίνεται κάθε χρόνο στη χώρα μας, και περιλαμβάνει τη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, περίπου 240 χιλιόμετρα!)
“Επίσης Θέλω να προτρέψω τον κόσμο ν΄ αρχίσει να τρέχει, ή τουλάχιστον να περπατάει! Πιστεύω ότι μ΄ αυτό τον τρόπο και το σώμα γυμνάζεται, αλλά και η ψυχή σου ηρεμεί!”

Σε σχετική ερώτηση αν αληθεύουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Ολυμπιακού για να τον εντάξει στην ομάδα στίβου, είπε:

“Πράγματι αληθεύουν, και σε πολλούς αγώνες μου είπαν πως υπάρχουν άνθρωποι της ομάδας ποιυ με “παρακολουθούν”! Ωστόσο, δεν θέλω ν΄ αφήσω τον τόπο, και τους φίλους μου, κι αυτό είναι κάτι που αποτελεί, για μένα, ανασταλτικό παράγοντα για να πάω στον Πειραιά”! 

Και συνέχισε λέγοντας:

“Μ΄ αρέσει να τρέχω! Και μάλιστα κάποιοι μου κόλλησαν το παρατσούκλι «λαγός» μαραθωνοδρόμος! Έχω κερδίσει αρκετές διαδρομές που συμμετείχα. Και στα 5, στα 10, ακόμη και στα 25 χιλιόμετρα. Καθημερινά προπονούμαι και διανύω περίπου 21 χιλιόμετρα και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να νιώθω όσο το δυνατόν καλύτερα! Μ΄ αρέσει να διακρίνομαι στους αγώνες και δεν είναι κάτι που το κρύβω! Άλλωστε, θέλω να σας «εξομολογηθώ» και κάτι ακόμη: Όταν τρέχω, νιώθω μέσα μου σαν τους δρομείς της αρχαιότητας! Και είναι κάτι που με κάνει να εμπνέομαι απ΄ αυτούς και να παίρνω κουράγιο σ΄ αυτό που κάνω! Αλλά, γενικά, στη ζωή μου, ό,τι κάνω το απολαμβάνω!”

Κλείνοντας την ενδιαφέρουσα συζήτηση ο Γιώργος Μαγκαφάς, ένας αθλητής με αστείρευτο, πράγματι, ταλέντο, αλλά και με μεγάλες δυνατότητες, αποκάλυψε τα άμεσα σχέδιά του που για φέτος είναι η συμμετοχή του, για πρώτη φορά, στον Κλασσικό Μαραθώνιο, στις 13 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, που, όπως είναι γνωστό, αποτελεί την «μητέρα των μαχών» για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων!
Χαρακτηριστικά είπε: «Ξεκίνησα λίγο αργά την προετοιμασία μου, αλλά πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα του αγώνα θα μπορώ να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, όπως ακριβώς κάνω σ΄ όλους τους αγώνες που συμμετέχω»!

Πηγή: cytiofpetaloudes.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments