Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Μάγεψε ο Κολοσός

Μάγεψε ο Κολοσός

0
kolossos_pao_protathlima
Dodekanisos

Με μια επιβλητική εμφάνιση που δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης ο ΒΑΠ Κολοσσός διέλυσε 89-70 τον Άρη στο Βενετόκλειο κι έδειξε ότι παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος. Η ομάδα μας είχε το προβάδισμα σ’όλη τη διάρκεια του αγώνα το οποίο μάλιστα έφτασε τους 32 πόντους (84 – 52), αλλά ο Άρης στη συνέχεια μείωσε στο τελικό 89 – 70. Ο ΒΑΠ Κολοσσός, που είχε ήδη δημιοργήσει διψήφια διαφορά πόντων πριν τη λήξη του 1ου ημιχρόνου, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ καθώς, με βασικό όπλο την άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση μπόρεσε να διατηρήσει και να διευρύνει αυτή τη διαφορά, εξασφαλίζοντας μια άνετη, όπως εξελίχτηκε, νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 22-21, 51-37, 67-49, 89-70
ΒΑΠ ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Σφαιρόπουλος): Καλάθης 14, Αυγενικός, Πάνος, Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 12 (2), Φορντ 1, Χαρίσης 17, Τσάμης 24 (1), Παππάς 14 (2τ), Γκόλεματς 7, Δανάς, Ιβάνοβιτς.
ΑΡΗΣ (Ντρούκερ): Ντάνστον 1, Ταπούτος 16 (2), Τάκερ 4, Τσαϊρέλης 5, Χατζηβρέττας 6, Χαραλαμπίδης 13 (1), Κουμπούρας, Μπορόβνιακ 11, Χρυσικόπουλος 6 (2), Σλούκας 8 (1).
Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, παίχτες και προπονητές δήλωσαν:
Ντέγιαν Μπορόβνιακ: «Ο Κολοσσός έπαιξε καλύτερα απο μας, έπαιξε επιθετικά και φάνηκε να θέλει το παχνίδι περισσότερο. Εμείς δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε και δεν παίζαμε και καλά στην άμυνα. Στο 2ο ημίχρονο προσπαθήσαμε ν’ ανατρέψουμε την εις βάρος μας διαφορά αλλά δεν τα καταφέραμε. Έχουμε μια δύσκολη συνέχεια, αλλά κοιτάμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε τον πραγματικό Άρη».
Σαρόν Ντρούκερ: «Δεν έχω πολλά να πω. Σήμερα ήμασταν απαράδεκτοι. Τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά. Μπορώ να σας δώσω δέκα δικαιολογίες γι’ αυτό αλλά δεν θα πω ούτε μία. Δεν υπαρχει τίποτα που να μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια εμφάνιση. Εμείς τώρα έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια και το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ν’ ανασυνταχθούμε για να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Τρίτης».
«Ασφαλώς και δεν είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παιχτών. Πρέπει όμως να είμαστε μαζί, και στις νίκες και στις ήττες. Πρέπει να πάρουμε αυτό που μπορούμε απ’ αυτό το παιχνίδι, να προσέξουμε τα λάθη μας, και να προχωρήσουμε».
Άγγελος Τσάμης: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίχτες και τους προπονητές μας γιατί σήμερα πετύχαμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Δουλέψαμε όλη τη βδομάδα με πολύ υπομονή κι επιμονή, δουλέψαμε πάνω στα παιχνίδια του Άρη, οπότε ήμασταν πολύ διαβασμένοι, παίξαμε πολύ επιθετική άμυνα, βγήκαμε στον αιφνιδιασμό και πετύχαμε εύκολα καλάθια. Κρατήσαμε μια διαφορά απ’ την αρχή μέχρι το τέλος, οπότε το παιχνίδι για μας ήτανε πιο εύκολο. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλή για τον Κολοσσό». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εξαιρετική προσωπική του απόδοση, είπε: «Δεν έχει σημασία ποιός ξεχωρίζει όταν ξεχωρίζει η ομάδα. Και η ομάδα είναι αυτή που σήμερα πραγματοποίησε μια απ’τις καλύτερες εμφανίσεις της».
Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Ήταν μια πολύ δύσκολη δοκιμασία για την ομάδα απόψε αυτό το παιχνίδι, γιατί πριν δύο μέρες τραυματίστικε ακόμα ένας πλέι μέικερ, ο Τζόνταν, και η συμμετοχή του ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή αμφίβολη. Δοκίμασε να παίξει πριν την έναρξη του ματς αλλά ήταν αδύνατο. Στην απουσία του Καυκή, ήρθε τώρα να προστεθεί κι αυτή του Τζόρνταν. Παρόλ’ αυτά, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, και απέναντι σ’ έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, μια ομάδα που παίζει στο Eurocup, απέδειξε ότι μπορεί ν’ ανταπεξέλθει, και με το παραπάνω. Καταφέραμε να βγάλουμε ένα παιχνίδι με μεγάλη ενέργεια, με αυτοπεποίθηση, με καλή οργάνωση. Γι αυτό πρέπει να πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες για τη μεγάλη εμφάνιση που κάνανε σήμερα. Όλη η ομάδα δούλεψε πολύ καλά στην άμυνα. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ, και σε πολλές περιπτώσεις παίξαμε τόσο καλή άμυνα που μας έδωσε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Είχαμε πλουραλισμό στην επίθεση, με πέντε παίχτες με διψήφιο αριθμό πόντων αλλά το κλειδί ήταν η καλή μας άμυνα. Εγώ πάντως θεωρώ ότι μπορούμε να βελτιωθούμε και περαιτέρω αμυντικά. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ ιδιαίτερα στον Τσάμη και τον Παππά που δούλεψαν πάρα πολύ καλά το παιχνίδι στην θέση των γκαρντ και μάλιστα απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον πρόεδρό μας».
πηγή: www.kolossosbc.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments