Αρχική Επικαιρότητα Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλες οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για να σώσουν...

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλες οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για να σώσουν τις πεταλούδες!

0
Dodekanisos

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν οι πυροσβέστες, οι δασοπυροσβέστες αλλά και οι εθελοντές για να αποτρέψουν τις φλόγες από την κοιλάδα των πεταλούδων! Σύμφωνα με πληροφορίες η μάχη ήταν πραγματικά δραματική καθώς δεν έλειψαν και τα προβλήματα που δυσκόλευαν το έργο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούσαν στην περιοχή. Συγκεκριμένα αν και υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί περιμετρικά της κοιλάδας, λόγω και της διακοπής ρεύματος δεν υπήρχε νερό. Μέσω των social media οι εθελοντές καλούσαν συνέχεια τους πολίτες της Ρόδου που έχουν υδροφόρες να προσέλθουν για να βοηθήσουν στον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων που πάλευαν να σώσουν την κοιλάδα. 

Ένα δεύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης και συγκεκριμένα τα οχήματα της Πυροσβεστικής αλλά και της ΕΤΕΠΡΟΦΥΚΑ ήταν η έλλειψη καυσίμων ανεφοδιασμού τα οποία δεν είχαν εξασφαλιστεί από τους υπεύθυνους φορείς με αποτέλεσμα να γίνει έκκληση για μία ακόμα φορά μέσω των social media προς τους πολίτες για να καλύψουν το κενό που άφησε η πολιτεία.

Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μηχανοκίνητα τμήματα που επιχειρούν στην περιοχή είναι η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη ζώνη πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων η οποία έχει υποστεί διάβρωση από τις βροχές και δεν έχει αποκατασταθεί από τους υπεύθυνους ως όφειλε.

Η κοιλάδα των πεταλούδων σώθηκε αυτή την φορά αλλά την επόμενη φορά η ολιγωρία και ο ελλιπής σχεδιασμός μπορεί να μας κοστίσει ανεπανόρθωτα!  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments