Αρχική Videos Μ.Α.Ζ.Ι.: Η ΑΔΕΔΥ αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων

Μ.Α.Ζ.Ι.: Η ΑΔΕΔΥ αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων

0

Ανακοίνωση με αφορμή την απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Απριλίου εξέδωσε η Πανελλαδική κίνηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΜΑΖΙ Εκπαιδευτικών. Αναλυτικά:

«Ως ΜΑΖΙ Εκπαιδευτικών στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή της σύστασής μας τους υγειονομικούς σε αναστολή με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση εναντίον των υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή γίνεται για τον παραδειγματισμό όλων μας. Η κυβέρνηση κάνει μια ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μέσω των «υγειονομικών» πιστοποιητικών. Γι’ αυτό είναι κρίσιμο να χτίσουμε μπλόκο στα σχέδια τους, στην περίπτωση των υγειονομικών να χτίσουμε τείχος υποστήριξης του δίκαιου αγώνα τους.

Δεν συναντήσαμε σε αυτό τον αγώνα το κατεξοχήν αρμόδιο και ισχυρό συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, την ΑΔΕΔΥ, το τριτοβάθμιο όργανο μας, που για να βγάλει, μια ΑΠΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ στήριξης των υγειονομικών σε αναστολή έπρεπε να περάσουν 7 μήνες κατά τους οποίους οι υγειονομικοί εκβιάζονται και βρίσκονται εκτός εργασίας τους.

Η ΑΔΕΔΥ αποδεικνύεται όμως κατώτερη των περιστάσεων αφού:
α) δεν πρόλαβε (;) να κηρύξει απεργία ούτε πριν τις 31/3 που είχε ανακοινωθεί η ΑΠΟΛΥΣΗ 7.500 χιλιάδων εργαζομένων στο ΕΣΥ.
β) Στην Γενική Απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου το αίτημα ενάντια στις αναστολές και απολύσεις υγειονομικών εμφανίζεται ανάμεσα σε άλλα και, βέβαια, πιο κάτω από τα οικονομικά αιτήματα,
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
έχουν χάσει κάθε εισόδημα εδώ και 7 μήνες, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το δικαίωμα για άλλη εργασία, για οποιοδήποτε βοηθητικό επίδομα, και βρίσκονται σε πλήρη ομηρία που παρατάθηκε για άλλους 9 μήνες μέχρι 31/12/22, με αποκορύφωμα την απειλή ότι με το πέρας αυτής της νέας προθεσμίας θα χάσουν τη δουλειά τους.

Το ΜΑΖΙ εκπαιδευτικών προτάσσει ως κύριο αίτημα της απεργίας 6ης Απρίλη την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και την ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ τους για την κατάφωρη καταπάτηση του δικαιώματός τους στην εργασία, στην ελεύθερη επιλογή και αυτοδιάθεση, του δικαιώματός τους στη ζωή. Είναι καθήκον μας να μην επιτρέψουμε τη λεηλασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

Καλούμε στις συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα μαζί με τα πανό των υγειονομικών, ώστε να δείξουμε σε συνδικάτα και κοινωνία τον δρόμο του πραγματικού και ουσιαστικού αγώνα.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και όλα τα σωματεία σε άμεση στήριξη των Υγειονομικών όχι μόνο με ανακοινώσεις συμπαράστασης κατά των αναστολών εργασίας, αλλά με συνεχείς δυναμικές κινητοποιήσεις δίπλα στους απεργούς πείνας, μαζί με τους υγειονομικούς σε αναστολή έξω από το Υπουργείο Υγείας και τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες, καθώς και οικονομική στήριξή τους μέχρι την ανατροπή της αναστολής και την επιστροφή στην εργασία τους, γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας και ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΠΑΡΤΧΆΙΝΤ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Υγειονομικά και όχι αστυνομικά μέτρα.

Σεβασμό στο Σύνταγμα

Ποιοτική, δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Δεν υπάρχει ΥΓΕΙΑ χωρίς ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ

Δεν υπάρχει ΠΑΙΔΕΙΑ χωρίς σεβασμό στη ΖΩΗ

Δεν υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χωρίς ΙΣΟΤΗΤΑ

Η επιβολή της νέας μη κανονικότητας μας αφορά όλους και όλες.

Την απάντηση θα τη δώσουμε ΜΑΖΙ”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments