Αρχική Uncategorized Λύση για το Νοσοκομείο τωρα!

Λύση για το Νοσοκομείο τωρα!

0
Dodekanisos

Με μπροστάρη τον Δήμο της Ρόδου, οι τοπικοί φορείς θα διεκδικήσουν, σαν μια γροθιά, μόνιμη, οριστική και βιώσιμη λύση για τη στελέχωση του Νοσοκομείου της Ρόδου και την επίλυση των προβλημάτων της υγείας στην περιοχή μας. Με μειοψηφίσασα την παράταξη του Τάκη Πότσου εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο στην προχθεσινοβραδυνή συνεδρίασή του οι προτάσεις του Δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, για διεκδίκηση μόνιμων, οριστικών και βιώσιμων λύσεων για το Νοσοκομείο της Ρόδου και ως επόμενο βήμα, αν δεν γίνουν αποδεκτές την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων.
Πολιτικό και διαχρονικό το πρόβλημα της στελέχωσης του Νοσοκομείου της Ρόδου, ένωσε την πλειοψηφία και τη μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου με εξαίρεση την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» αλλά και τους φορείς της υγείας που παραβρέθηκαν στη συνεδρίασή του.
Ολοι μαζί,οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος, οι επικεφαλείς των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και οι εκπρόσωποι των φορέων υγείας, θα επιδιώξουν να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν εδώ και τώρα να δοθεί μόνιμη λύση για το Νοσοκομείο της Ρόδου.
Παρά τις εντάσεις που υπήρχαν στη συνεδρίαση, πρυτάνευσε η λογική, αφού δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί χρόνος για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου. Στη συνεδρίαση που διήρκησε τρεις ώρες παραβρέθηκαν ο διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου Μιχάλης Κόκκινος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Χρήστος Μαντάς και ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Βασίλης Κινούς, οι οποίοι περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.
Η προχθεσινοβραδυνή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που συγκλήθηκε μετά από αίτημα της μείζονος μειοψηφίας, ήταν παραγωγική.
Σε ένα κομματικό παραλήρημα στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Χατζημάρκος, άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Κουσουρνά για τους χειρισμούς του στο θεμα των προσλήψεων των εποχιακών νοσηλευτών κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και εξυπηρέτηση κομματικών και μικροπολιτικών συμφερόντων, ενώ τον κατηγόρησε για φοβία και υποχωρητικότητα σε ένα μεγάλο θέμα, όπως αυτό του Νοσοκομείου. Παράλληλα, εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του γραμματέα της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Τέλη Ηρακλείδη, στον οποίο ανήκει η «πατρότητα» της ιδέας για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Νοσοκομείου, του ΚΑΦΚΑ Κολυμπίων και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες.
«Η κομματική αλληλεγγύη υπερισχύει των συμφερόντων του τόπου. Η κομματική πειθαρχία μπαίνει πάνω από την ανάγκη να εκπροσωπηθεί η Ρόδος με φωνή δυνατή, δίκαιη και αποφασιστική.
Της συνάντησης του δημάρχου Ρόδου στην Αθήνα με τον υπουργό Υγείας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19-1-2011 στις 17.00 προηγήθηκε η «επίλυση» του προβλήματος από πλευράς του γραμματέα της κομματικής περιφερειακής οργάνωσης, επίλυση που διαφημίστηκε έξι ώρες προ της προγραμματισμένης συνάντησης του δημάρχου με τον υπουργό.
Αν ο δημαρχος δέχεται ή ανέχεται αυτή την υποβάθμιση, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να δεχθούμε την κατάταξή μας κάτω από τα κομματικά όργανα και να ανεχθούμε το ρόλο του «κομπάρσου» στη διαχείριση κορυφαίων ζητημάτων της ζωής σε αυτό τον τόπο.
Να μην αφησουμε το επόμενο θέμα να διαχειριστεί ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πόκκιας.»

πηγή: www.proodos.net (http://www.proodos.net/details.asp?ID=14999&catID=6)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments