Αρχική Uncategorized ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ: «Κλείδωσε» ο πρόεδρος

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ: «Κλείδωσε» ο πρόεδρος

0
Dodekanisos

Εκλεισε το θέμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου. Οπως αναμενόταν ο Μανώλης Γλυνός που ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα είναι ο πρώτος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρόδου.
Η υποψηφιότητα του κ. Γλυνού έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «αλλάΖουμε τη Ρόδο», που συμμετείχαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Εκεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς ανακοίνωσε την απόφασή του να προταθεί ο κ. Γλυνός για τη θέση του προέδρου στις δημαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.
Στη συνάντηση της δημοτικής πλειοψηφίας έγινε συζήτηση και για τη συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η εκλογή των 10 μελών τους θα γίνει την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, με μυστική ψηφοφορία. Τα έξι τακτικά μέλη τους θα προέρχονται από τη μειοψηφία, όπως και τα τρία αναπληρωματικά τους, ενώ τα τέσσερα τακτικά και τα τρία αναπληρωματικά τους από τη μειοψηφία. Οι πρόεδροι των δύο επιτροπών θα οριστούν από τον κ. Κουσουρνά και θα είναι αντιδήμαρχοι ή ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος.
Για την Οικονομική Επιτροπή αυτοπροτάθηκαν οι Μανώλης Σαββής, Μιχάλης Κινδυλίδης, Τίνα Χατζηκωνσταντίνου, Γιάννης Κορωναίος, Νίκος Τσουκαλάς, Γιάννης Περδίκης, Μανώλης Καμπουρόπουλος, Αννα Χατζηνικήτα, Μιχάλης Παλαιολόγος και Τσαμπίκος Τσακίρης.
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αυτοπροτάθηκαν οι Τάκης Λύμουρας, Θανάσης Μπαράκας, Δημήτρης Καρατζιάς, Ηλίας Μπούκλας, Μάριος Μαραβέλιας, Γιάννης Αφεντούλης, Μιχάλης Χριστοδούλου, Στράτος Καρίκης, Λίτσα Κρεμαστινού και Κάλλιστος Αννάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Κουσουρνάς πρότεινε στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής τους να ψηφίσουν τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που θα υποδείξουν οι επικεφαλής της μειοψηφίας για τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Βέβαια με την προϋπόθεση και οι παρατάξεις της μειοψηφίας να ψηφίσουν τους υποψήφιους που θα προτείνει η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η έκβαση της ψηφοφορίας την Κυριακή θα εξαρτηθεί από ττο αποτέλεσμα της συνάντησης που θα έχει μεθαύριο στις 11 το πρωί στο «Ακταίον» ο κ. Κουσουρνάς με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας Γιώργο Χατζημάρκο, Τάκη Πότσο και Δημήτρη Γάκη.
Στη συνάντηση προχθές το βράδυ οι υπεύθυνοι των ομάδων εργασίας οικονομκών Μανώλης Σαββής και των ΔΕΥΑ Νίκος Τσουκαλάς παρουσίασαν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν. Το ίδιο πρόκειται να πράξουν και οι υπεύθυνοι των υπολοίπων ομάδων εργασίας στη νέα συνάντηση των 29 δημοτικών συμβούλων που θα γίνει σήμερα το βράδυ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Κουσουρνάς προχθές το βράδυ δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τις αντιδημαρχίες αν και φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις του. Ηδη έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του με τους ενδιαφερόμενους και εκτός απροόπτου θα ανακοινώσει τα ονόματα των 11 χωρικών και θεματικών αντιδημάρων την Τρίτη 5 Ιανουαρίου.
πηγή: www.proodos.net (http://www.proodos.net/details.asp?ID=14689&catID=6)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments