Αρχική Uncategorized «Καίει» η τιμή της αμόλυβδης

«Καίει» η τιμή της αμόλυβδης

0
Dodekanisos

“Τσουρουφλίζουν” τους καταναλωτές τα κόστη των υγρών καυσίμων. Στα 1,618 ευρώ το λίτρο, με ελάχιστη τιμή 1,530 ευρώ, διαμορφώνεται η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητήριου Τιμών Υγρών Καυσίμων. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η αύξηση αυτή αντιστοιχεί στην αύξηση των τιμών διυλιστηρίου. Το τελευταίο τρίμηνο όπως αναφέρει το υπουργείο, παρατηρήθηκε αύξηση στις τιμές διυλιστηρίου κατά 18%. Συγκεκριμένα, η τιμή διυλιστηρίου της αμόλυβδης βενζίνης από 41,7 λεπτά στις 24/9/2010 έφτασε τα 49,2 λεπτά το λίτρο στις 16/12/2010, μία επιβάρυνση 7,5 λεπτών ανά λίτρο.
Στο μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε στα 0,80 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή εκκίνησής του ήταν 0,71 ευρώ, και εκτιμάται ότι θα συνεχισθούν οι αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων. Η τιμή του βαρελιού πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 10% τουλάχιστον το επόμενο διάστημα. Η αύξηση αυτή θα περάσει βέβαια αναλογικά και στους καταναλωτές, οι οποίοι δυσανασχετούν ήδη.
Όπως επισημαίνουν οι πρατηριούχοι, οι πωλήσεις είναι χαμηλότερες από ποτέ. Τα αυξημένα κόστη των υγρών καυσίμων “ροκανίζουν” πολύ μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα ο κόσμος να προσπαθεί να περιορίσει τις μετακινήσεις του στις απολύτως απαραίτητες για να γλιτώσει έξοδα.

πηγή: www.proodos.net (http://www.proodos.net/details.asp?ID=14554&catID=6)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments