Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Φωνάζει» ο Απόλλων Καλυθιών

«Φωνάζει» ο Απόλλων Καλυθιών

0
apollon_kalithion
Dodekanisos

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας με αφορμή την διαιτησία στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Κλεάνθη Παραδεισίου εξέδωσε η διοίκηση του Απόλλωνα Καλυθιών. Το πλήρως κείμενο είναι το ακόλουθο:
“Ο Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Καλυθιών  όπως γνωρίζετε προήλθε  από τη  συνένωση του Α.Σ. Απόλλων Καλυθιών με το. Α.Ο Ερμή Καλυθιών το καλοκαίρι του 2010.
      Στόχος της διοίκησης ήταν από την αρχή, κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους, να επαναφέρει το όνομα του Απόλλων ψηλά στην βαθμολογία και στην συνείδηση των φιλάθλων του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου όπως ακριβώς αρμόζει σε μία ιστορική ομάδα.
      Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι το έργο μας θα ήταν αρκετά δύσκολο αλλά είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.
       Η προσπάθεια όμως αυτή φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει αρκετούς  με αποτέλεσμα η ομάδα μας να έχει να αντιμετωπίσει και πολλά  άλλα εμπόδια που της παρουσιάζονται και όχι μόνο τα αγωνιστικά. Για το λόγο αυτό και επειδή έχουμε καταλάβει σαν Διοίκηση ότι στο χώρο μας η σιωπή δεν είναι χρυσός αλλά ένδειξη αδυναμίας προβαίνουμε σε μία κατάθεση των προβληματισμών μας και των διαμαρτυριών μας για την ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου της Δωδεκανήσου.
     Στο πρώτο που θέλουμε να σταθούμε είναι ο τρόπος της μετάδοσης των αγώνων της ομάδας μας από τον έντυπο τύπο του Νομού μας. Τα γραφόμενα από κάποιους δημοσιογράφους πολλές φορές μας κάνουν να αναρωτιόμαστε εάν ήμασταν σε άλλο γήπεδο και είδαμε άλλο αγώνα. Πάντα η ομάδα μας εμφανίζεται ότι είναι ευνοημένη από την διαιτησία και πάντα οι αντίπαλες ομάδες ήταν καλύτερες και άξιζαν την νίκη. Παραδείγματα; Πάρα πολλά. Γιατί κύριοι δημοσιογράφοι να εμφανίζετε ως αδικημένη την ομάδα του Καλυμνιακού που υποστήριζε ότι το τρίτο γκολ της ομάδας μας προήλθε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ και όχι την ομάδα μας που ένα λεπτό πριν δεν της είχε δοθεί καταφανέστατο πέναλτι που  ο μη καταλογισμός του έκανε ακόμη και τους φίλους του Καλυμνιακού να αναρωτιούνται; Γιατί να εμφανίζετε αδικημένη την ομάδα της Δόξας Ψίνθου γράφοντας λανθασμένα τα λεπτά που κράτησε ο διαιτητής σαν καθυστέρηση; Γιατί δεν αναφέρετε πουθενά και τα λεπτά των καθυστερήσεων που έκαναν οι παίκτες της Δόξας Ψίνθου παριστάνοντας τους τραυματίες; Κύριοι δημοσιογράφοι ποιόν προσπαθείτε να βλάψετε; Έχετε καταλάβει ότι έχετε δημιουργήσει την εντύπωση στον κόσμο που σας διαβάζει ότι ο Απόλλων «σπρώχνεται» από την Διαιτησία; Αυτά να τα ψάξετε αλλού, είναι πολύ μακριά από την ομάδα μας.
          Το δεύτερο είναι η διαιτησία. Παρατηρούμε στους τελευταίους αγώνες της ομάδας μας να υπάρχουν αποφάσεις των διαιτητών που δυστυχώς από την πλευρά μας δεν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε ως ανθρώπινα λάθη με αποκορύφωμα την διαιτησία του κ. Κυρίτση στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας μας με τον Κλεάνθη Παραδεισίου. Θεωρούμε ότι στο παιχνίδι αυτό υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος καθώς η ομάδα μας θα μπορούσε να πάρει τη νίκη εάν μας δινόταν το καταφανέστατο πέναλτι στο 77ο λεπτό του αγώνα. Επίσης ζητάμε από το Σύνδεσμο Διαιτητών να μας απαντήσει γιατί έγινε η αλλαγή του αρχικώς ορισθέντα διαιτητή κ. Αντωνά από τον κ. Κυρίτση και μάλιστα τρείς ημέρες μετά το παιχνίδι του κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Κλεάνθη Παραδεισίου – Διαγόρα Βατίου τον οποίο πάλι διαιτήτευσε ο εν λόγω διαιτητής έχοντας και πάλι διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους του Διαγόρα Βατίου για μη καταλογισμό πέναλτι; Και γιατί ενώ η ομάδα του Κλεάνθη είχε ειδοποιηθεί από την Παρασκευή, η ομάδα μας μέχρι την έναρξη του αγώνα δεν είχε επίσημη ειδοποίηση για την αλλαγή αυτή και τους λόγους που σας οδήγησαν στην ενέργεια αυτή;
       Κύριοι εμείς δεν ζητάμε καμία εύνοια από κανέναν. Ότι έχει πετύχει η ομάδα μέχρι τώρα το έχει πετύχει με σκληρή δουλειά και πολλές θυσίες οικονομικές και μη των ανθρώπων της. Απλά ζητάμε την ίση μεταχείριση από τους διαιτητές και την αληθή καταγραφή των γεγονότων από τους δημοσιογράφους. Δεν θα ανεχτούμε ξανά στο μέλλον ενέργειες που σκοπό θα έχουν να πλήξουν το κύρος και την πορεία της ομάδας μας.
      Τέλος θέλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη σε όσους τους πειράζει να βλέπουν τον Απόλλων ξανά στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Εμείς εκεί τον θέλουμε και εκεί θα τον έχουμε…..”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments