Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Λουτριώτης: «Ξαναζώ το όνειρο μου!»

Λουτριώτης: «Ξαναζώ το όνειρο μου!»

0
loutriotis3
Dodekanisos

Την μεγάλη του χαρά και ευχαρίστηση που επέστρεψε στον αγαπημένο του Ηρόδοτο εξέφρασε ο Τιμόθεος Λουτριώτης με δηλώσεις του στο news12.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια και στο νησί της Ρόδου, μίλησε μεταξύ άλλων για την καραντίνα και το πόσο επηρεάστηκε ο αθλητισμός, αλλά και για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο Δωδεκανησιακό πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα τόνισε τα ακόλουθα:

Πιστεύεις πως είναι καιρός να αρχίσουν τα πρωταθλήματα;
“Θεωρώ πως είναι παράλογο να έχουμε τόσο μεγάλη αγωνιστική απραξία. Είναι αμαρτία από τον Θεό τόσους μήνες να καθόμαστε, ενώ όλος ο κόσμος κυκλοφορεί και αθλείται καθημερινά. Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και ειδικά η Γ΄Εθνική δεν έπρεπε καθόλου να σταματήσουν. Οι άνθρωποι που κυβερνούν την χώρα, πρέπει να καταλάβουν ότι η ψυχολογική διέξοδος των πολιτών σε τόσο δύσκολη περίοδο είναι ο αθλητισμός. Έπρεπε να υπάρξει ένα αυστηρό μέτρο, το οποίο θα τηρούσαν οι ομάδες και οι αθλητές συνολικά, ώστε να μην γίνει αγωνιστική παύση”.

Κατά την γνώμη σου πόσο επηρέασε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό η καραντίνα;
“Η καραντίνα προκάλεσε τεράστιο «κακό» στον ερασιτέχνη αθλητή. Ζούμε σε μία σύγχρονη εποχή.Έπρεπε να υπάρχει μέριμνα και λύση πάνω στον τομέα αθλητισμός. Παρόλα αυτά αποφάσισαν να δώσουν μία λύση, η οποία μας γύρισε δεκάδεςχρόνια πίσω. Εννοώ την λύση της καραντίνας. Μία εύκολη λύση που ο πιο αγράμματος άνθρωπος θα μπορούσε να σκεφτεί. Σίγουρα η υγεία είναι πάνω από όλα αλλά η δεύτερη καραντίνα είναι κάτι υποκριτικό κ αστείο!”.

Συγκεκριμένα εσένα πόσο σε επηρέασε το lockdown τόσο σε προσωπικό όσο και αγωνιστικό επίπεδο;
“Όποιος σέβεται τον εαυτό του έχει βρει μόνος λύσεις να κρατηθεί σε φόρμα. Ένας από αυτούς είμαι κ εγώ. Καταρχάς τρέχω καθημερινά 5-10 χιλιόμετρα, κάνω ασκήσεις δύναμης, ενώ κάποιες φορές και ασκήσεις με μπάλα. Προσωπικά σαν χαρακτήρας που είμαι δεν νιώθω να έχω επηρεαστεί από την καραντίνα. Όμως υπάρχουν άνθρωποι που ίσως τα παράτησαν. Για αυτούς δυστυχώς θα είναι καταστροφική ακόμα και η επανένταξη τους σε ομαδικό σύνολο. Η σκληρή πραγματικότητα έτσι είναι. Δυστυχώς θα συναντήσουμε στο μέλλον άσχημες καταστάσεις κυρίως τραυματισμών λόγω της πολύμηνης αποχής!”.

Έχεις αγωνιστεί σε διάφορα πρωταθλήματα. Ωστόσο πόσο ανταγωνιστικό είναι το Δωδεκανησιακό πρωτάθλημα;
“Το Δωδεκανησιακό πρωτάθλημα πάντα το χαρακτήριζε μία ιδιαίτερη αίγλη. Αγωνίστηκα πάνω από την μισή μου καριέρα εκεί και αυτό που έχω να θυμάμαι είναι το πάθος των παραγόντων, το πάθος των φιλάθλων και των ποδοσφαιριστών για νίκες αλλά και για πρωταθλητισμό. Θυμάμαι ότι γέμιζαν γήπεδα τοπικού και όχι γήπεδα ομάδων που αγωνίζονταν σε εθνικές κατηγορίες. Το πρωτάθλημα της Δωδεκανήσου το κατατάσσω σαν ένα από τα σπουδαιότερα που έχω αγωνιστεί και από τα δυσκολότερα. Δεν υπήρχε αγώνας για εμένα που μπορούσες να υποτιμήσεις. Θυμάμαι τα προηγούμενα βραδιά να μην μπορώ να κοιμηθώ πριν από ματς. Είναι ένα συναίσθημα που μου το είχε μεταδώσει το ίδιο το πρωτάθλημα και ο τρόπος που λειτουργούσε σαν διοργάνωση. Πολλοί ποδοσφαιριστές ερχόντουσαν από τις πάνω κατηγορίες και παρόλα αυτά τα έβρισκαν σκούρα στο τοπικό. Δεν μπορούσαν να αποδώσουν ούτε στο μισό της αξίας τους. Με λίγα λόγια είναι ένα πρωτάθλημα που σε εκθέτει και σε τελειώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα αν δεν έχεις ψυχή και δεν τα δώσεις όλα!”.

Η νέα χρονιά σε ποια ομάδα θα σε βρει;
“Όπως γνωρίζεται από το καλοκαίρι του 2020 είμαι στην αγαπημένη μου ομάδα τον Ηρόδοτο. Θα συνεχίσω και από το νέο έτος να αγωνίζομαι εκεί. Ο Ηρόδοτος είναι ομάδα με βαριά ιστορία και φανέλα. Είναι ένας σύλλογος που σου δίνει τεράστια δύναμη από το λεπτό που εισέρχεσαι στα αποδυτήρια του. Ξανά ζω λοιπόν το όνειρο μου. Φυσικά όλο αυτό το οφείλω στον πρόεδρο κύριο Γεωργιάδη, τον τεχνικό διευθυντή κύριο Σωκιανο, τον διευθυντή του τμήματος κύριο Λημναίο και τέλος στον προπονητή μου, τον κύριο Ξυδάκη για την επιλογή του για δεύτερη φορά προς το πρόσωπο μου. Εν κατακλείδι και η επόμενη χρόνια του 2021 θα με βρει πρώτα ο Θεός πάλι εκεί”.

Τέλος ποιους προσωπικούς στόχους έχει θέσει για το 2021;
“Κλείνοντας οι προσωπικοί μου στόχοι για το 2021 είναι να έχω αγωνιστική υγεία. Στη συνέχεια να καταφέρω ακόμα ένα πρωτάθλημα με την ομάδα του Ηροδότου. Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση κ εύχομαι σε όλους εσάς κ στην αγαπημένη μου Ρόδο υγεία και ευτυχία σε όλους. Σας ευχαριστώ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments