Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Λόπεζ”: ” Μέσα απ’το ποδόσφαιρο ωρίμασα”

“Λόπεζ”: ” Μέσα απ’το ποδόσφαιρο ωρίμασα”

1
lopez
Dodekanisos
Ο Χρήστος Καλογήρου είναι από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές του τοπικού και από τους πιο δημοφιλείς θα μπορούσαμε να πούμε, δύο χαρακτηρισμοί που δικαίως του αποδίδονται. Ο Χρήστος Λόπεζ όπως είναι γνωστός στην ποδοσφαιρική πιάτσα ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός και πολύ γρήγορα (στα 14) προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα της Α.Ε.Ρ.Α. με προπονητή τότε τον Νίκο Αυγερινού. Στη συνέχεια αφού πέρασε από πολλές ομάδες του τοπικού επέστρεψε και πάλι στην ομάδα που τον “μεγάλωσε” την Α.Ε.Ρ.Α στη οποία θα αγωνίζεται και φέτος. Ο Χρήστος είναι από τους μοναδικούς ποδοσφαιριστές που καταφέρνουν να κερδίσουν αμέσως την συμπάθεια όλων και με την τρέλα που κουβαλάει δίνει μια άλλη διάσταση στη ζωή που πλέον έχει γίνει πολύ δύσκολη. Πάντα εμφανίζεται στους αγωνιστικούς χώρους με ένα πλατύ χαμόγελο και μεγάλα αποθέματα διάθεσης και ζωντάνιας , στοιχεία τα οποία καταφέρνει να μεταδίδει άρτια και στους υπόλοιπους συμπαίχτες του.Το σημαντικό δε όλων είναι πως αποδεικνύει εμπράκτως ότι παίζει καθαρά για τη χαρά που προσφέρει το άθλημα και όχι σαν δεύτερη δουλειά όπως έχουν καταντήσει οι περισσότεροι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Με λίγα λόγια είναι η ψυχή της παρέας και της ομάδος του. Το news12.gr με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή του στο τουρνουά Beach Soccer και την κατάκτηση του τίτλου της ομάδας του, θέλησε να συνομιλήσει μαζί με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή που μας αποκάλυψε τα μυστικά του και παρέθεσε τις απόψεις του γύρω από το άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο, ξεδιπλώνοντας μια άλλη πτυχή του εαυτού που δεν αφήνει πολλούς να δουν….

Χρήστο τι είναι το ποδόσφαιρο για σένα και πόσο μεγάλο κομμάτι κατέχει στη ζωή σου;
Το ποδόσφαιρο είναι πάθος είναι τρέλα είναι εκτόνωση…. εγώ ασχολούμαι καθαρά από αγάπη και το κάνω σαν χόμπι.

Τι είναι αυτά που κέρδισες παίζοντας μπάλα;
Κυρίως διεύρυνα τον κοινωνικό μου κύκλο, έκανα πολλούς φίλους και έμαθα να ξεχωρίζω πράγματα και καταστάσεις. Μέσα από το ποδόσφαιρο ωρίμασα..

Πρόσφατα σε είδαμε να λαμβάνεις μέρος στο τουρνουά Beach Soccer που έγινε στο Φαληράκι με την ομάδα σου μάλιστα να βγαίνει νικήτρια.Μίλησε μας για αυτή την επιτυχία.
Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα στην ομάδα και όλους τους παίχτες που βοήθησαν στο να βγεί η ομάδα του Ιταλικού Απάτσι πρώτη. Ευχαριστώ επίσης και τον Αντώνη Καππάκα που διατέλεσε ρόλο προπονητή και τον Λευτέρη Μαυρομούστακο που φέτος προστέθηκε στην ομάδα και ήταν πολύτιμη η βοήθεια του. Η κατάκτηση του τίτλου ήταν κάτι που το θέλαμε πολύ όλοι αφού εδώ και δέκα χρόνια προσπαθούσαμε για να το πάρουμε. Από το 2000 που έγινε το πρώτο τουρνουά στη Λίνδο κάθε χρόνο δηλώναμε συμμετοχή και ενώ φτάναμε μέχρι τον τελικό στο παρά τσακ κάτι γινόταν και τον χάναμε μέσα από τα χέρια μας. Φέτος πια το είχαμε βάλει σκοπό ,πεισμώσαμε και τελικά τα καταφέραμε.

Που οφείλεται η επιτυχία αυτή;
Πλέον αποκτήσαμε εμπειρία, ξέραμε τις δυνατότητες του κάθε παίχτη και που μπορεί ο καθένας να αποδόσει καλύτερα.

Τα προγνωστικά σου για το νέο πρωτάθλημα ποια είναι;
Φέτος υπάρχουν πολλες δυνατές ομάδες αλλά δε φτάνει αυτό. Όπως κάθε χρόνο παίζουν πολλά πράγματα ρόλο όπως ο παράγοντας τύχη η διαιτησία κ.λ.π. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας …. Εύχομαι και ελπίζω να γίνει ένα πρωτάθλημα επί ίσοις όροις και να το πάρει ο καλύτερος.

Οι προσωπικοί στόχοι του Χρήστου Καλογήρου ποιοι είναι;
Να έχω μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς.

Τελευταία είδαμε ομάδες του τοπικού να προσθέτουν στο ρόστερ τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές , θεωρείς πως αυτό είναι σωστό ή είναι υπερβολή για ένα ερασιτεχνικό πρωτάθλημα;
Το τοπικό έχει πλέον περάσει σε άλλα επίπεδα,το έχουμε κάνει σχεδόν επαγγελματικό αλλά χωρίς σφαγίδα. Πλέον όλα όσα ακούγονται δεν μας ξαφνιάζουν αν και για μένα είναι υπερβολή να σπαταλάμε τόσα λεφτά την ίδια ώρα που ο διπλανός μας πεινάει και η χώρα μας περνάει κρίση…τώρα αν κάποιοι έχουν λεφτά και θέλουν να τα ξοδεύουν με αυτό τον τρόπο καλά κάνουν, εμείς δεν μπορούμε να τους κάνουμε κουμάντο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να μου λύσεις μια προσωπική απορία και ίσως απορία πολλών άλλων…από που βγήκε το παρατσούκλι Λόπεζ  και ποιός σου το κόλλησε;
Το παρατσούκλι αυτό μου το κόλλησαν  οι φιλαθλοι παρομοιάζοντας με με από τον Αργεντίνο  ποδοσφαιριστή Claoudio Lopez ο οποίος εκτός του ότι είναι αριστεροπόδαρο όπως κι εγώ ,τυγχάνει να παίζουμε και την ίδια θέση.

Κλείνοντας τι μήνυμα θέλεις να περάσεις…
Κανείς δε πρέπει να περιμένει να ζήσει από τη μπάλα , γιατί το ποδόσφαιρο έχει ημερομηνία λήξης. Είναι καθαρά παιχνίδι και έτσι πρέπει να το δούμε, όλα τα άλλα είναι απλά περαστικά και υπερβολές.

Σοφία Κασιώτη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
aris
aris
12 years ago

sosta ta les file eyge