Αρχική Επικαιρότητα Λονδίνο: Ματαιώνονται οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις λόγω «Όμικρον»

Λονδίνο: Ματαιώνονται οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις λόγω «Όμικρον»

0
morningstaronline.co.uk
Dodekanisos

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να λάβουν χώρα στην πόλη την Πρωτοχρονιά. Ο λόγος αφορά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης «Όμικρον» που «πνίγει» την Βρετανία.

«Με τις μολύνσεις του κορονοϊού σε επίπεδα ρεκόρ στην πόλη μας και στο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ανακόψω την εξάπλωση της νέας παραλλαγής και να φροντίσω να μην επιβαρυνθούν οι υπηρεσίες υγείας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Sadiq Khan. «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα οργανώσουμε την εκδήλωση με συμμετοχή 6.500 ανθρώπων στην Πλατεία Trafalgar την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», εξήγησε. «Είναι απογοητευτικό για πολλούς Λονδρέζους, αλλά πρέπει να πάρουμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού», επέμεινε.

Αντί για την εκδήλωση, θα μεταδοθεί από το BBC μια «εντυπωσιακή εκπομπή» στην οποία θα γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα του 2021. Το Λονδίνο ακολουθεί έτσι το παράδειγμα του Παρισιού που το Σάββατο ανακοίνωσε ότι ματαιώνει τη ρίψη πυροτεχνημάτων και τις συναυλίες που επρόκειτο να δοθούν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments