Αρχική Στήλες Απόψεις Lockdown …μαχαιριά στην καρδιά των ερασιτεχνών παικτών

Lockdown …μαχαιριά στην καρδιά των ερασιτεχνών παικτών

0
Φωτογραφία από Pete Linforth από το Pixabay
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

«Μαχαιριά» στην καρδιά των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών ήταν η πρόσφατη απόφαση για το γενικό lockdown στο οποίο μπαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες η χώρα μας. Και αν οι επαγγελματίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ίσως την βρουν τελικά την άκρη, για τους ερασιτέχνες τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Όσοι ξεκίνησαν με όρεξη και διάθεση να παίξουν έστω και κεκλεισμένων των θυρών, έζησαν το …απόλυτο ξενέρωμα με τη νέα βίαιη διακοπή που τους θέτει εκ νέου στο περιθώριο και ουσιαστικά νεκρώνει την αγωνιστική περίοδο. Έτσι και αλλιώς η φετινή χρονιά ήταν «προβληματική» από το ξεκίνημα της αφού οι ομάδες αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν διαδικασίες τις οποίες δεν είχαν βιώσει ποτέ στα χρονικά.

Άσχετα αν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ή όχι ακολουθήθηκαν πιστά και μόνο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με αντισηπτικά, μάσκες και αποστάσεις έφθανε για να δημιουργήσει ένα σκηνικό άγχους και έντονου προβληματισμού. Δυστυχώς, τα επιδημιολογικά δεδομένα, σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, δεν είναι ικανοποιητικά ούτως ώστε να καταστεί εφικτό να συνεχίσουν τα παιχνίδια έστω και με την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων.

Αν και υπάρχουν αρκετές αντιρρήσεις ακόμα και από ειδικούς γιατρούς για το αν το lockdown ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση, η απόφαση που πάρθηκε δεν μπορεί παρά να γίνει σεβαστή. Το σίγουρο είναι ότι η χρονιά, είναι πολύ κοντά στο να θεωρηθεί «χαμένη» καθώς το μέλλον των φετινών πρωταθλημάτων αυτή τη στιγμή (με τα τωρινά δεδομένα) φαντάζει αβέβαιο και κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Ποια θα είναι δηλαδή τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 30 Νοεμβρίου όταν και λήγει η «καραντίνα».

Είναι δεδομένο ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο θα πρέπει να οπλιστούμε πάνω απ’ όλα με υπομονή. Και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να έχουν και δύναμη για να μπορέσουν να διατηρήσουν και το σώμα τους αλλά και το πνεύμα τους σε καλή κατάσταση ενόψει της –όποιας- συνέχειας…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ροδιακή”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments