Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Lockdown και σε τουριστικές περιοχές αν χρειαστεί λέει ο Υπ. Τουρισμού

Lockdown και σε τουριστικές περιοχές αν χρειαστεί λέει ο Υπ. Τουρισμού

0
Dodekanisos

Ένα βήμα πριν το lockdown μπορεί να βρίσκονται πολλές τουριστικές περιοχές της χώρας όπως η Κρήτη και οι Κυκλάδες με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Συγκεκριμένα η επιτροπή προτείνει την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων δύο φορές την εβδομάδα, μια με Rapid και μια με self test, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους της τουριστικής βιομηχανίας.

Παράλληλα ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν τοπικά lockdown ακόμα και σε τουριστικές περιοχές ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση ξεκαθάρισε πως “εάν μια κατάσταση τείνει να χάσει τον έλεγχο, προφανώς και πρέπει να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε τοπικά lockdown. Δεν είναι ευχάριστα. Δεν τα θέλουμε. Η ευθύνη είναι στις τοπικές κοινωνίες. Δεν μπορώ να τα αποφύγω όταν η κατάσταση τα επιβάλλει”

 

Στη συνέντευξή που έδωσε ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν αλλά απέφυγε να απαντήσει ευθέως σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν θα πιάσουμε τους στόχους που είχαν μπει για την φετινή τουριστική σεζόν (σσ. 50% των αφίξεων το 2019). Ο κ Θεοχάρης απάντησε: “Έχουμε πει από την αρχή ότι οι οικονομικοί στόχοι είναι σε δεύτερη μοίρα φέτος”. Ο Υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως αυτό που έχει σημασία είναι η ασφάλεια. Σύμφωνα με το κ. Θεοχάρη τα κρούσματα δεν σχετίζονται με τον τουρισμό αλλά με τις εσωτερικές μετακινήσεις και την διασκέδαση των νέων. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments