Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Ο Μανίκας έδωσε τη λύση

Ο Μανίκας έδωσε τη λύση

0
eisodos_omadon
Dodekanisos

Ένα πολύ όμορφο γκολ του Ηλία Μανίκα στο 83′ έδωσε τη νίκη στη Ρόδο με 1 – 0 επί του Ολυμπιακού Χερσονήσου στο Δημοτικό Στάδιο. Ο έμπειρος επιθετικός έδωσε τη λύση στους “πράσινους” οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο αμυντικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων που κατέβηκαν με φανερή πρόθεση να “τσιμπήσουν” τον βαθμό της ισοπαλίας. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πραγματικά τραγικό από άποψη θεάματος. Στην επανάληψη, η Ρόδος φάνηκε να ανεβαίνει περισσότερο αλλά δεν μπορούσε να βρει τους ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Καλομοίρη. Τελικά, τέλος καλά, όλα καλά για τα “ελάφια” που επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ήττα στο Αίγιο από τον Παναιγιάλειο την προηγούμενη αγωνιστική.
Πρώτο ημίχρονο 0 – 0
Κάτω του μετρίου το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν σημειώθηκε καμία κλασική ευκαιρία ενώ ο τερματοφύλακας της Ρόδου ήταν απλός θεατής. Όλος ο Ολυμπιακός Χερσονήσου ήταν  κάτω από τον χώρο της μεσαίας γραμμής και η Ρόδος δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.
ΡΟΔΟΣ: Ριγανάς, Κεφαλούκος, Στ. Καντιμοίρης, Μπιμπίρης, Λιόλιος, Παπαδημήτρης (12′ λ.τ. Τοπάλης), Μανίκας, Γήτας, Σκαρλάτος (63′ Κακλαμάνος), Ευγενικός (71′ Ανωγειανάκης), Μαραγκουδάκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣ.: Καλομοίρης, Τζιράκης (86′ Μυλωνάς), Αραβιάκης, Ραπτάκης, Αριστεινίδης, Ανωγειανάκης, Φιλιππάκος, Τεπετός (85′ Σωμαράκης), Στρατήγης (46′ Βλάχος), Μασέλης, Καλογέρης
Διαιτητής είναι ο κ. Ασπραδάκης και “βοηθοί” του είναι οι κ. Απόκοτος και Χαλιάσος από τον Σύνδεσμο των Αθηνών.
Το φιλμ του αγώνα
Στο 10′ ο Παπαδημήτρης έχει ενοχλήσεις και ο θα αντικατασταθεί εντός ολίγου.
12′ Στη θέση του τραυματία Παπαδημήτρη πέρασε ο Τοπάλης
16′ κίτρινη κάρτα ο Στρατήγης για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μαραγκουδάκη
44′ Μετά από σέντρα του Ευγενικού από τα δεξιά, ο Γήττας ήταν μόνος του στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας όμως αντί να κάνει κεφαλιά έπιασε αέρα και έτσι χάθηκε μια καλή στιγμή για τη Ρόδο.
45′ Ο Μανίκας έκανε ακόμα μια σέντρα από τα δεξιά και ο Γήττας έπιασε το γυριστό από καλό σημείο όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
46′ Στη θέση του Στρατήγη μπήκε ο Βλάχος
Στο 50′ ο Μανίκας μπήκε ωραία από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα αλλά ήταν δυνατό και ο Ευγενικός δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 53′ ο Βλάχος είδε την κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Σταμάτη Καντιμοίρη.
Στο 54′ μετά την εκτέλεση του φάουλ, ο Μπιμπίρης με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Κεφαλούκο ο οποίος ενώ είχε πλάτη στην εστία πήγε να σκοράρει με τακουνάκι αλλά η μπάλα διώχθηκε πάνω στην γραμμή από τον Ραπτάκη.
Στο 63′ στη θέση του Σκαρλάτου πέρασε ο Κακλαμάνος.
Στο 64′ μετά από σέντρα από τα αριστερά και προσωρινή απόκρουση της άμυνας των φιλοξενουμένων, ο Γήττας έκανε το σουτ πάνω στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Στο 69′ ο Τεπετός είδε την κίτρινη κάρτα για θέατρο.
71′ ο Ανωγειανάκης πήρε τη θέση του Ευγενικού.
Στο 72′ ο Φιλίππάκος είδε την κίτρινη κάρτα.
Στο 78′ είδε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) ο Φιλιππάκος για αντικανονικό μαρκάρισμα.
Στο 83′ μετά από ωραία σέντρα του Σταμάτη Καντιμοίρη από τα δεξιά, ο Μανίκας με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1 – 0) 
85′ Στη θέση του Τεπετού πέρασε ο Σωμαράκης
86′ Στη θέση του Τζιράκη πέρασε ο Μυλωνάς

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments